«Як скласти сесію без втрати нервових клітин?»

20 грудня 2018, 16:44
механіко-технологічний факультет

 З приходом зими до кожного приходить чудо, адже зима - це час здійснення бажань. На жаль, для студентів настають важкі часи… СЕСІЯ. Час безсонних ночей, трудових буднів й очікування того дня, коли можна з впевненістю закрити заліковку і сказати: «Я склав!» Ось вже два тижні кожен з нас намагається заробити максимальний бал, здаючи заліки, вивчаючи матеріал за весь семестр, не випускаючи конспекти з рук. Щодня читальні зали забиті десятками облич, кожен намагається опрацювати якнайбільше матеріалу. Але головним залишається одне питання: «Як скласти сесію без втрати нервових клітин?» Адже період екзаменів - це завжди переживання і стрес. Як же ж з ним боротися? Що робити, щоб по закінченню екзаменів залишитися здоровою людиною?

- По-перше, завжди налаштовуйтесь на краще. Адже наші думки матеріальні, будьте завжди оптимістичними.

- Перед екзаменами чи здачами чого-небудь завжди висипайтеся. Сонна людина гірше зосереджується.


- Намагайтеся вивчати матеріал не в останню ніч. Не «зазубрюйте» його, а намагайтеся зрозуміти.


- Пишіть шпаргалки. Ними не обов’язково користуватися, але так легше запам’ятати частину вивченого і на екзамені буде набагато спокійніше.


- Робіть перерви й завжди знаходьте час на відпочинок.


Також треба відмітити, що в сесії є й свої плюси. Саме цей період навчає кожного студента виживати: спати по 3 години, їсти 1 раз на день, писати тисячі слів за ніч, вбивати собі в голову цілу купу матеріалу, а також викручуватись, знаходити нестандартні рішення проблем.


А що ти робиш для своєї п’ятірки?


Попереду ще півтора напружених тижня, ще є можливість зробити кращий бал. Тому хвилювання в сторону, зробимо глибокий вдих і видих, а далі впевненим кроком йдемо назустріч до наступаючих свят. Вдалого завершення сесії, успіхів вам!

Голова соціального сектору СО МТФ 

Білик Ірина Володимирівна

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook