ТИЖДЕНЬ ЦІКАВИХ ЕКСКУРСІЙ

1 грудня 2018 року

е один тиждень академічного семестру для студентів груп ОН171, ПН171, АН171, КН171, МС171 проминув недарма. Ми зрозуміли, що не потрібно дивитися на навчання тільки в рамках спеціальностей. Завдяки заняттям з культурології, історії, української та англійської мови, літератури  ми вивчаємо все те, чим нас нагородила історія та талановиті митці: художники, скульптори, композитори, письменники та поети, режисери та актори. Студенти були в захваті, коли дізналися, що п’ять днів  будуть не тільки слухати лекції та готуватися до семінарів із культурології, а й зможуть побувати в історичних і творчих закутках нашого міста.

       Розпочалося все з музею «Ніжинська поштова станція». Тут ми дізналися, яким чином підтримували зв’язок люди більше століття тому, як узагалі розвивалася поштова справа в Україні, напротивагу сучасним можливостям  легкого спілкування в соціальних мережах та в режимі онлайн. Також довідалися, що в  будинку сучасного музею  народився й провів дитячі роки видатний український художник-баталіст, академік Микола Самокиш. В експозиції представлені різноманітні матеріали про життя і творчість художника та його учнів.

        Наступного дня ми відвідали  театр імені М.Коцюбинського, де подивилися виставу «Інтимна комедія» за твором видатного англійського драматурга Ноєла Коуарда. Гра талановитих акторів занурила нас у світ кохання, любовних інтриг та комічного з’ясування відносин, де всі прагнуть утекти від минулого й одночасно наздогнати його. 

        Про життєвий і творчий шлях Миколи Гоголя, зокрема його навчання в Гімназії вищих наук, більше дізналися, завітавши до музею письменника, який знаходиться в стінах сучасного університету імені М.Гоголя. Цікаво було побачити фотокопії портретів викладачів та гімна­зистів, програм, навчальних планів, сторінок книг обліку успішності, конспекти та підручники гімна­зистів гоголівських часів.

        Наступним етапом нашої екскурсії по університету стала картинна галерея, де зберігаються шедеври світового живопису епохи Ренесансу та XVII ст. Особливе враження справила експозиція картин українського живописця Шишка С.Ф., який був частим гостем цього навчального закладу й подарував йому 36 власних картин. Це одне з найбільших державних зібрань живописних полотен  художника.

        Кінцевим пунктом нашого маршруту став Музей рідкісної книги та  експозиція, яка присвячена нашому земляку – мореплавцю Юрію Лисянському. Усі були в захваті від цікавих розповідей екскурсовода, який зміг занурити нас у глибину століть і познайомити з історією книги, подорожами  Лисянського та побутом моряків тих часів.

Хотілося б сказати, що цей тиждень запам’ятається нам надовго!
        Насамкінець висловлюємо щиру подяку викладачу культурології Іванченко І.Г. за організацію екскурсій.
Ольга Костенко,
голова студентської ради, студентка групи ОН171
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook