Дотримуйтеся правил охорони праці під час техобслуговування та ремонту сільгоспобладнання!

5 грудня 2018 року

Сезон польових робіт закінчився, а на заміну йому прийшов період ремонту сільськогосподарської техніки. Тож, Головне управління Держпраці звертає увагу на необхідності суворого дотримання «Правил охорони праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва».

Наказом Мінпраці України від 30.11.2001 № 512 затверджені «Правила охорони праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва».

Правила охорони праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва (далі - Правила) поширюються на підприємства, установи і організації незалежно від їх підпорядкування та форми власності, на юридичних осіб, які займаються технічним обслуговуванням та ремонтом машин і обладнання сільськогосподарського виробництва (далі - підприємства).

Правила встановлюють вимоги безпеки праці щодо організації та виконання технологічних процесів під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва.

Правила є обов'язковими для працівників підприємств, які займаються організацією технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва.

В правилах визначено перелік вимог до роботодавців щодо:

  • території, будівель та споруд;     
  • організації робочих місць;
  • безпеки до інструменту, обладнання, приладів;
  • безпеки під час ремонту і технічного обслуговування машин і обладнання;
  • безпеки до застосування засобів захисту працівників.                         

Наказом регламентуються особливості використання електроустановок та електросилового обладнання, організація навчання та вимоги до персоналу, пожежна безпека, режим праці та відпочинку працівників зайнятих на роботах з технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва.

Джерело: Управління Держпраці.

 

доц. М.Мотрич

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook