Київ, що цвіте

29 квітня 2018 року
Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка

 

29 квітня студенти четвертого курсу на чолі з куратором Людмилою Гунько, відвідали Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка Національної академійї наук України.
Ботанічний сад розташовано на території площею 117 гектарів. Особливість даного ботанічного саду полягає в тому, що він знаходиться практично в центрі міста, а це не може не дивувати, з огляду на його величезну територію. Привабливий природний ландшафт в поєднанні з виразним рельєфом чудово доповнює річка Дніпро. Сад розташовано на піднесеному плато, яке викликає захоплення наявністю численних глибоких балок та схилів, що мають різний ступінь крутизни. Таке поєднання робить територію дуже мальовничою. На східному схилі з боку річки, внаслідок ерозійних процесів, в деяких місцях утворилися практично вертикальні обриви.
 Спочатку екскурсанти познайомилися з окремими ботаніко-географічними територіями: Українські Карпати, Крим, Степи України, Алтай і Західна Сибір, Кавказ, Середня Азія, Далекий Схід.
Справжньою окрасою ботанічного саду є його дендрарій. Колекція бузку, магнолій вже давно стали візитною карткою ботанічного саду.
Крім того, студенти мали змогу побачити та ознайомитись з унікальними колекціями тропічних та субтропічних рослин (близько 3000 таксонів), що розміщені в оранжереях загальною площею понад 5 тис. квадратних метрів.
В кінці екскурсії студенти мали час, щоб прогулятись територією саду, зробити незабутні фотознімки та просто відпочити в затишних альтанках, споглядаючи красу мальовничих ландшафтів. Кожен знайшов для себе ділянку, яка залишить багато незабутніх вражень.
Світлана Сквіра,
студентка 4 курсу 3 групи

факультету землевпорядкування 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook