ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА – ЗАПОРУКА УСПІШНЬОГО МАЙБУТНЬОГО НУБІП

29 листопада 2018 року

 Проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. Особливо значущою є проблема набуття учнями адекватних знань про певний рід професійної діяльності, власні можливості оволодіння нею.
Профорієнтаційна робота є пріоритетною в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, а отже і на гуманітарно педагогічному факультеті. Викладачі факультету намагаються урізноманітнити цю ланку роботи та підходити до неї творчо, залучаючи як вчителів так і школярів різних навчальних закладів, студентів коледжів, а також студентів НУБІП. Адже від кого, як не від самого студента, майбутній абітурієнт дізнається про всі течії студентського життя.
Важлива роль в профорієнтаційній роботі належить позашкільним і позакласним заходам. В процесі позакласної профорієнтаційної роботи відбувається розширення, поглиблення та закріплення основних профорієнтаційних понять та ідей; відбір змісту профорієнтаційної роботи спрямований на створення можливостей для прояву самостійності та творчості учнів в різних сферах діяльності (пізнавальній, трудовій, художній, суспільній та ін.); всі види профорієнтаційної роботи сприяють активному застосуванню наявних знань і стимулюють учнів до засвоєння нових знань, умінь і навичок, необхідних для майбутньої професійної діяльності.
29-30 листопада 2018 р. у стінах НУБІП України, відбулася міжнародна науково-практична конференція «Соціокультурні та комунікативні аспекти функціонування мовних одиниць» з нагоди ювілею доктора філологічних наук, професора Катерини Григорівни Городенської, яку організувала кафедра журналістики та мовної комунікації гуманітарно педагогічного факультету, до якої долучилися і викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей І.В. Грабовська, О.Г. Пономаренко і Н.В. Яременко.


Користуючись даною нагодою, на конференцію були запрошені не лише вчителі української мови, а й учні середніх навчальньх закладів, з яких вони прибули. Учнів гостинно зустріли студенти та викладачі гуманітарно педагогічного факультету, провели екскурсію, за чаєм з солодощами поінформували також про ліцензовані спеціальності, за якими здійснюється навчання, пріоритетні напрями навчання, подвійне дипломування, умови вступу до нашого вишу, розвинуту інфраструктуру, культурно-масові та спортивні заходи.
Діти були задоволені, допитливі. То ж чекаємо наших майбутніх абітурієнтів в стінах НУБІП України.


Доцент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей
О. Пономаренко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook