Міжнародний науковий семінар «Системи точного землеробства Trimble. Нові технології і технічні рішення»

20 листопада 2018 року
м. Київ НУБіП України

 

 
З метою інформування суспільства про результати, стан та перспективи проведення науково-інноваційної та навчально-виробничої діяльності університету та Німецько-українського аграрного демонстраційного та навчального центру, а також її популяризації проведено 20 листопада 2018 року Міжнародний науковий семінар «Системи точного землеробства Trimble. Нові технології і технічні рішення» на базі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки імені академіка П. М. Василенка.

 
Відповідно до тенденцій ринок технологій точного землеробства перефокусовується з самохідних машин до знарядь. За кілька років автоводіння може стати стандартною комплектацією самохідної техніки а інтелектуальне управління робочими процесами причіпних знарядь буде вдосконалюватись та автоматизуватись.
Тому розглянуто використання обладнання та програмне забезпечення Trimble, що не має проблем зі збором інформації, з аналізом, виявленням впливу чинників, прийняття рішень зі створення, приміром карт внесення добрив незалежно від робочого знаряддя».
Якраз уніфікований протокол ISOBUS стає зв’язувальною ланкою сумісності між дисплеями та причіпними пристроями. Прикладом уніфікованого обладнання є новий дисплей Trimble® GFX-750™, що працює в комплекті з навігаційним контролером NAV-900.
Використання протокол ISOBUS, GFX -750™ дозволяє контролювати сумісні агрегати та транспортні засоби незалежно від виробника використовуючи лише один термінал. А підтримка контролером NAV-900 декількох системам глобального позиціювання дає доступ до більшої кількості сигналів та супутникових систем, що впливає на надійність роботи. Відповідно, буде менше клопоту зі зниканням сигналу та його послабленням на краях поля, під лісосмугами та при роботі на складному рельєфі.
 Супутникові сервіси корекції, як-от Trimble RTX™, вирішують багато проблем, які виникають під час використання локальної базової станції чи мереж RTK. Наприклад, відсутність покриття стільникового зв′язку на полях України, перерви в електропостачанні місць встановлення базових станцій, інтернет провайдерів тощо. Це сповільнює роботу та спричиняє вимушене простоювання техніки. Сигнали супутникової корекції від Trimble, зокрема RangePoint RTX та CenterPoint RTX, допомагають працювати з потрібною точністю та практично унеможливлюють проблеми втрати зв’язку на полях. RangePoint RTX забезпечує точність 15 см між проходами техніки, цього цілком достатньо для точного внесення добрив, обприскування та підготовки ґрунту.
Для операцій, де потрібна вища точність, застосовують сигнал CenterPoint RTX із абсолютною точністю до 4 см. Ще декілька рокі тому отримання такого рівня точності було неможливим без використання базової станції RTK. Найвища точність, в першу чергу, означає найбільшу економію.







Іван Роговський
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook