Стартували змагання з футзалу серед студентських команд ЗВО міста Києва сезону 2018-2019 рків

27 листопада 2018, 0:19
м.Київ

     15 листопада 2018 року розпочався перший тур змагань з футзалу серед студентських команд ЗВО міста Києва, які організовує Футбольна Асоціація Студентів Києва (ФАСК). Чоловіча і жіноча збірні НУБіП України вже в п’яте будуть приймати участь в Чемпіонаті. В цьому сезоні у чоловіків будуть змагатися 8 команд, а в жінок – 6, за коловою системою. Безперечними лідерами Чемпіонату є команда Національного університету харчових технологій (НУХТ) – минулорічні чемпіони міста Києва, у складі якої грають футболісти – члени збірної команди України серед студентів. Друге місце посідає команда Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, що практично складається з гравців ІНБВ «Житомир» – команди, що грає у «Супер лізі» України з міні-футболу.

     Як раз, перші дві гри наша чоловіча збірна зіграла саме з цими командами. У поєдинку з командою НПУ ім. Драгоманова збірна НУБіП України поступилася з рахунком 1:3. У першому таймі наша команда програвала 0:2, але скориставшись помилкою захисників Богдан Козій (факультет аграрного менеджменту) забив перший гол. Після завданого удару, збірна НУБіП України активізувалася і змушувала суперника порушувати правила, що призвело, за півтори хвилини до кінця матчу, до шостого накопиченого фолу. Штрафний вийшов пробивати Олег Ставничий (факультет аграрного менеджменту) але воротар, порушивши правила, підійшов до м’яча на три метри замість дозволених п'яти і завадив нашому гравцеві реалізувати небезпечний штрафний. На останній хвилині гри наша команда застосувала тактику гри з 5-ма польовими гравцями але на жаль пропустила ще один гол.

     Другий поєдинок відбувся 21 листопада з командою НУХТу. З такими суперниками команда НУБіП України застосувала тактику гри від оборони зі швидкими контр атаками і за перші 5 хвилин матчу створила 3 гольові моменти але, на жаль, не змогла їх реалізувати. А команді-суперниці вдалося скористатися помилкою наших гравців і забити гол. Перший тайм закінчився з рахунком 1:0 на користь НУХТу. В наступному таймі команди обмінялися голами. За збірну команду НУБіП України забив Богдан Козій але гра закінчилася з рахунком 2:1 не на нашу користь.

 

     Жіноча ж збірна розпочала перший тур змагань більш вдало – яскравою перемогою над минулорічними дебютантами Чемпіонату, командою Національного авіаційного університету (НАУ) з рахунком 7:2. Хоч і на початку матчу наші дівчата виглядали трішки розгублено, за що і отримали гол у свої ворота, та все ж після «тайм-ауту» і настанов тренерів збірної, Валерія Прохніча і Олени Отрошко, змогли опанувати хвилювання та продемонструвати красиву і результативну гру. Відзначилися: капітан команди, Олеся Гранат (факультет землевпорядкування) – 2 голи, Юлія Гусак (ННІ лісового і садово-паркового господарства) – 2 голи, Марія Антонюк (факультет ветеринарної медицини) – 2 голи, Карина Василенко (гуманітарно-педагогічний факультет) – 1 гол. Попереду у дівчат дуже відповідальні і важкі матчі проти лідерів студентського чемпіонату – команд НУХТу і Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова.

     Також, жіноча і чоловіча збірні команди прийняли участь в першості з футзалу серед студентських команд ЗВО, які розташовані в Голосіївському районі міста Києва, котрі відбувалися 1-8 листопада в спорткомплексах НУХТ і КНУ ім. Т. Шевченка, де стали срібними призерами.

     Бажаємо нашим футболістам тримати удар та налаштовуватися на перемогу у наступних матчах!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання,
гуманітарно-педагогічного факультету 

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook