Відвідування музею НУБіП України студентів 1 курсу разом з кураторами І. Ю. Пашкевич та Р. О. Слободян

22 листопада 2018, 20:47

Відвідування музею НУБіП України студентів 1 курсу разом з кураторами І. Ю. Пашкевич та Р. О. Слободян

Згідно розпорядження декана факультету ветеринарної медицини, академіка М. І. Цвіліховського, №108 від 14 листопада 2018 року «Про відвідування музеїв» з метою ознайомлення з історією та сучасністю Національного університету біоресурсів і природокористування України, кураторами І. Ю. Пашкевич та Р. О. Слободян 10 і 9 студентських груп 1 курсу скороченого терміну навчання відповідно, 22 листопада було організовано відвідування музею університету.

Для цього попередньо було домовлено і здійснено запис на екскурсію з директором музею М. А. Поливач. Адже такий захід організовано для всіх студентських груп 1 курсу НУБіП України і для бажаючих вже існувала черга.

 

 

Екскурсія розпочалася з експозиції «Сільське господарство на теренах України», де було представлено різноманітну діяльність, обробку землі, сільське господарство та елементи побуту і життя тогочасних жителів України за часів Трипільської культури, до і після Хрещення Київської Русі. Окремо директор акцентувала кількома гіпотезами походженням історичної назви Голосієва м. Києва. Потім була розповідь про історичні етапи становлення НУБіП України, архітекторів навчальних корпусів, їх трагічну долю, перших очільників інститутів та факультетів.

 

 

Приємно було те, що окремі елементи експозиції було надано проректором з навчальної і виховної роботи, С. М. Квашею.

Наступна експозиція була присвячена героям Великої Вітчизняної війни, труднощам евакуації навчальних корпусів, інститутів і факультетів, її переломним моментам і визволенню міста, викладачам та студентам, які віддали свої життя за оборону Києва і України. Окремим стендом представлено видатних героїв Революції Гідності та військовому конфлікту на сході України.

 

 

Далі екскурсія продовжилася ознайомленням з факультетами, інститутами, їх основною діяльністю та численними друкованими підручниками і довідниками, науковими і практичними здобутками та напрямами їх подальшого розвитку. Потім – інформативному стенду про відокремлені підрозділи та позиції університету в Україні і світі, його нагородам і кубкам за здобутки у різні часи.

 

Окремий стенд присвячено Героям, видатним випускникам НУБіП України різних часів, які займали або очолюють донині керівні посади різних країн Європи та Азії.

Студенти зацікавлено слухали, задавали запитання, цікавилися історичними подіями минулого і сучасності університету.

На завершення зустрічі студенти разом із кураторами подякували гучними оваціями за проведену екскурсію і побажали Миру, добра і процвітання директору музею та колективу НУБіП України в цілому.

 

Доцент кафедри паразитології та

тропічної ветеринарії,  О. В. Семенко

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook