СПІВПРАЦЯ ІЗ ЗАСТУПНИКАМИ ДИРЕКТОРІВ ШКІЛ ПОДІЛЬСЬКОГО РАЙОНУ МІСТА КИЄВА

20 листопада 2018 року

Важливим компонентом професійної орієнтації учнів є професійна просвіта – повідомлення школярам відомостей про різні професії, їх призначення, потреби в кадрах, умови праці, вимоги до кожної професії й оплату праці. Сьогодні, у час бурхливого інформаційного розвитку, особливо важливо ознайомлювати учнів із сучасними професіями, які мають великий попит на ринку праці, створити таке профорієнтаційне середовище, яке б актуалізувало мотиваційну сферу особистості на самостійне вирішення проблеми власного професійного самовизначення. Одним із завдань такої роботи є підготовка учнів старшої школи до самостійного вибору майбутньої професії. Протягом навчання у школі увагу школярів зосереджують на самовихованні, формуванні суспільно значущих мотивів вибору професії, реальній самооцінці ними власних потенційних можливостей, тому доцільність виїзних консультувань молоді з питань професійного самовизначення та працевлаштування є беззаперечною. Така діяльність проводиться спільно з вчителями, адміністрацією школи та Центром профорієнтаційної роботи гуманітарно-педагогічного факультету.
Освоюючи все нові й нові форми профорієнтаційної роботи, науково-педагогічні працівники кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей доц. Березова Л. В., доц. Поліщук О. С., ст. викл. Якушко К. Г. і асистент Вознюк Т. М. взяли участь у засіданні заступників директорів шкіл Подільського району міста Києва та представників районного відділу освіти, яке відбулося 20 листопада 2018 року в гімназії № 34 «Либідь» ім. Віктора Максименка. Людмила Василівна Березова надала детальну інформацію про переваги навчання в НУБІП України, міжнародну кооперацію провідного закладу вищої освіти, науково-дослідну роботу, актуальні професії та спеціальності, представлені на гуманітарно-педагогічному факультеті, форми та основні шляхи їх здобуття, подвійне дипломування, підготовчі курси. Під час зустрічі учасники засідання обмінялися враженнями, контактами та обговорили можливості подальшої співпраці. Викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей отримали гостинні запрошення до всіх шкіл Подільського району міста Києва з метою проведення профорієнтаційної роботи.
Наступним кроком стане профорієнтаційна робота науково-педагогічних працівників гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України у школах Подільського району міста Києва спільно із класними керівниками. Таким чином, ми приречені на успіх і пріоритетність у виборі абітурієнтів.


Л. В. Березова,
доцент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних
спеціальностей

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook