Обговорення правил використання протимікробних препаратів у тваринництві

22 листопада 2018, 10:42
Європейська Бізнес Асоціація

 21 листопада за ініціативи Європейської Бізнес Асоціації відбувся круглий стіл на тему: “Система антимікробної резистентності в тваринництві”.
Доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП України, Координатор проекту Ерасмус+ Модуль Жана Монне "Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС" Марія Галабурда стала учасником заходу.
Під час круглого столу свої доповіді представили Микола Мороз, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики, Девід Джон, експерт AnimalHealthEurope, Юрій Косенко, голова Національного агентства ветеринарних препаратів та кормових добавок, Дмитро Янович, заступник директора ДНДКІ.


Під час заходу було розглянуто  світовий та європейський долсвід регулювання обігу антимікробних препаратів та зазначено про перегляд окремих положень Європейського законодавства щодо діяльності лікарів ветеринарної медицини з метою більш ретельного контролю  їх обігу та задля запобігання розвитку стійкості мікроорганізмів до дії протимікробних препаратів. Зміни у ветеринарному законодавстві  стосуватимуться і тих країн, які мають торгівельні відносини з Європейським Союзом, оскільки буде посилено контроль за імпортом живих тварин та продукцією тваринного походження.

 

Серед організаторів та учасників заходу були
Комітет виробників ветеринарних препаратів (Європейська Бізнес Асоціація)
Міністерство аграрної політики України
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок (ДНДКІ)

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook