А музика звучить …

7 листопада 2018, 18:09
 
5 листопада 2018 р. студенти гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» мали чудову нагоду відвідати Національний будинок органної та камерної музики України та доторкнутися до світових музичних шедеврів.
 
 
Національний будинок органної та камерної музики України розташований в перебудованому під концертний зал приміщенні Миколаївського костьолу з лютого 1980 p. Споруда Миколаївського костьолу була завершена у 1909 p. за конкурсним проектом архітектора С. Валовського. Розробка проекту та будівництво здійснювались під керівництвом відомого київського архітектора В. Городецького. Тривало будівництво 10 років (1899-1909 рp.).
 
Особлива увага приділялась естетичному оформленню та створенню комфортних умов залу. Для оформлення інтер’єрів Будинку були виготовлені в Прибалтиці кольорові вітражі, на Львівській меблевій фабриці – м’які стилізовані меблі, в Ківерцях Волинської області – високоякісний паркет. Спеціально для концертного залу майстрами фірми «Rieger-Kloss» (м. Крнов, Чехословаччина) було сконструйовано великий концертний орган. При конструюванні органу майстри намагалися наблизити його зовнішній вигляд до архітектурного стилю костьолу, що об’єднало унікальну архітектуру з унікальним інструментом.
 
 
 
Людмила Лановюк, 
куратор групи МВ-17001б
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook