КАФЕДРА ВІДЗНАЧИЛА 95-ти РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ

20 листопада 2018 року

      Кафедра агрохімії була однією з перших кафедр нашого Університету. А нині відмічає свій 95-річний ювілей. Урочисте вітання науково-педагогічного колективу відбулося в межах Всеукраїнської науково-практичної конференції «Ефективний агробізнес: грунтознавство та живлення рослин», яка проводилася агробіологічним факультетом, кафедрою агрохімії та якості продукції рослинництва, кафедрою ґрунтознавства та охорони ґрунтів.

  


    З вітальним словом до колективу кафедри звернувся ректор Станіслав Ніколаєнко, який відмітив важливість розвитку агрохімічних досліджень, значимість створення сучасної практичної й лабораторної бази для підготовки висококваліфікованих фахівців.

 


    Приємним моментом стала зустріч із бувшими співробітниками кафедри, які завітали щоб зустрітися з рідним колективом і прийняти участь в роботі конференції. Серед них – бувший завідувач, академік Микола Городній, який підтримує тісний зв’язок із колективом.  Вшановуючи внесок бувших працівників, очільник університету вручив почесні грамоти НУБіП
Миколі Городньому, Анатолію Сердюку, Людмилі Мазуркевич, Ніні Яригіній, Василю Розстальному, Станіславу Кравченку, Євгенію Самохвалу.

          

    Завідувач кафедри Анатолій Бикін у своїй науковій доповіді представив сучасні проблеми використання ґрунтів і схеми ефективного управління їх родючістю грунтів як основу успішного агропідприємства. Спираючись на власний досвід науковця і практика-аграрія, він переконаний, що успіх агропідприємству принесе збалансована робота системи «поле-технології-техніка-фінанси», яка опирається на кваліфіковані кадри. І в цьому – головне завдання університету.

    

     Кафедра відмічала свій День народження, демонструючи наукові й освітні досягнення. Зокрема, відбулося урочисте відкриття сучасної навчальної лабораторії з вивчення живлення рослин, оснащеної сучасними приладами і фітотроном.

 

       

     Але назва кафедри містить термін «якість продукції». І він був підтвердженим для всіх учасників і гостей. У вестибюлі корпусу, після реєстрації, кожному учаснику запропонували відвідати смачні блюда з картоплі, а також чай, каву з солодощами. Дипломники кафедри в свої звичних білих халатах, додавши поварські ковпаки, працювали в цей день майстрами з виготовлення картоплі-фрі, чіпсі і, звичайно, запеченої з салом картоплі. Смакувало всім – і колегам, і гостям, і, звичайно ж, студентам.
     

                

    У дружній атмосфері, наповненій згадуваннями, словами вдячності, щирими побажаннями, зі смачною якісною продукцією, відмічений Наш Ювілей!  

 

Наталія Пасічник

 

.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook