Відкрите заняття з дисциплін "Комп’ютерна електроніка" та "Програмування"

14 листопада 2018 року

IMG 9387

 У середу 14 листопада викладачі Штогрин С.С. та Калатало О.В. провели бінарне відкрите заняття з дисциплін Комп’ютерна електроніка та Програмування на тему «Напівпровідникові прилади та способи їх програмування».

IMG 9375IMG 9380В сучасному світі розвиток науки і техніки стоїть на першому місці. На світовому ринку роботобудування лідирують такі країни як Німеччина, Японія та Південна Корея. Основною проблемою розвитку галузі робототехніки в Україні є недостатність коштів на введення та розробку нових типів роботизованої продукції.

Загалом, сферу робототехніки в Україні, буде доречно розділити на три напрямки: споживчий, виробничий і сферу навчання. На сьогодні головною метою для держави є розвиток сфери навчання, оскільки від підростаючого покоління залежить майбутнє нашої країни.

На думку Gartner, вже 2020 року близько 3 млн спеціалістів працюватимуть під керівництвом «боса-робота», а близько 10 % провідних компаній у сфері дистрибуції створять посаду директора з роботизації.

Заняття проводилось за методикою «перевернутий урок» тобто студенти готуються вдома а на занятті демонструють свої роботи. Таким чином свої проекти продемонстрували : Якимів Яна (Презентація на тему «Напівпровідникові прилади та їх використання»), Луців Святослав (пристрій для охолодження рідини – апаратна частина) та Замольський Тарас (пристрій для охолодження рідини – програмна частина).

IMG 9392IMG 9411IMG 9409IMG 9429IMG 9424IMG 9431На думку присутніх заняття такого типу дають змогу студентам краще розуміти спорідненість базових дисциплін, які вони вивчають в коледжі. Та є не зайвим доказом, що знання отримані на заняттях з фізики, математики, та й врешті з історії, філософії і інших дисциплін є такими, які сучасному фахівцю знадобляться в подальшому житті.

Вже сьогодні програмування — один з найперспективніших напрямів кар’єрного розвитку. Але знання принципів та технології програмування в майбутньому знадобиться не лише програмістам. Стрімкий технологічний розвиток упевнено крокує в напрямку кібернетизації усіх сфер виробництва та споживання, тож через 5-10 років не дивним буде мати мікропроцесори в одязі, рослинах, музичних інструментах або навіть у пензлях художників. Технологічна обізнаність та навички роботи з програмованими машинами стануть у нагоді архітекторам, лікарям та музикантам так само, як і знання своєї професії. Все більше батьків усвідомлюють, що навички програмування стають «новою англійською» — без нього нікуди. Саме для цього призначені роботи компаній Wonder Workshop та Makeblock.

Щоб стати програмістом, перш за все треба знати фундаментальні науки. Такі як математичний аналіз, лінійну алгебру, математичну статистику, чисельні методи, а також похідні від цих наук: алгоритми, програмування, економетрику, яка об'єднує в собі знання статистики, програмування і економічної теорії. У них розглядаються властивості і закономірності даних, методи обробки, аналізу і моделювання, які є об'єктом для вивчення. Це ключові науки, які дають можливість стати хорошим програмістом.

Якимович О. М.,
голова циклової комісії
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook