Проведено І етап ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика

14 листопада 2018 року

IMG 9433

 

У День української писемності та мови (9 листопада) в Україні та світі стартував ХІХ Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика.

Бережанський агротехнічний коледж традиційно приєднався до світової спільноти знавців і шанувальників українського слова: 14 листопада в конференц-залі студенти виконали завдання І етапу Конкурсу.

У вступній частині викладач української мови О. М. Зборівська розповіла про Петра Яцика, який, живучи у Канаді, став успішним і заможним, але робив усе для популяризації України у світі. Серед величезної кількості проектів мецената – започаткування конкурсу з української мови міжнародного рівня.

При перегляді презентації про великого патріота  і мецената приємно було спостерігати за реакцією студентів на інформацію про причетність такої Людини до Бережан.

IMG 9435IMG 9440IMG 9442IMG 9444IMG 9447IMG 9448IMG 9449IMG 9446А далі у хорошому настрої учасники приступили до написання робіт: випробовували свої знання першокурсники і другокурсники усіх спеціальностей. Отож, з метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури і традицій українського народу у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» успішно відбувся І етап Конкурсу. Усі з нетерпінням очікуємо його результатів та озвучення імен переможців. 

Викладач циклової комісії
гуманітарних дисциплін
Оксана Зборівська
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook