Астро-фізичний квест «Дорога в космос»

13 листопада 2018 року

1

«Три шляхи ведуть до знання: шлях міркування – це шлях найблагородніший, шлях наслідування – це шлях найлегший, шлях досвіду – це шлях найбільш гіркий. Неважливо, яким шляхом людина здобуває істинні знання, важливий результат, на який очікували, і навчаючись далі, ви сягнете, ще більших висот».

Вабливе безмежжя космосу, далеке Сонце, близький Місяць, міріади зірок, невичерпна глибина Всесвіту з давніх - давен були об’єктом людського пізнання, людської фантазії. Полинути в блакить земної атмосфери і ще далі, в космос, пізнати, що там відбувається – ось до чого тисячоліттями прагнула людина. Вступ людства в космічну еру був підготовлений всією його попередньою історією, жагою пізнати нове, раніше невідоме.

Запитання «Що там за горизонтом?» - ніколи не давало людям спокою. Намагаючись відповісти, людина не шукає матеріальних благ, нею керує сила цікавості, прагнення до пізнання невідомого.

13 листопада 2018 року студенти груп ОФП-21М та К-21М мали можливість проявити свої навички та застосувати знання з астрономії та фізики на астрофізичному квесті «Дорога в космос», який провели викладачі циклової комісії фізико-математичних дисциплін інформатики та обчислювальної техніки Ломницька Р.Я., Ухман Р.В. та Циган І.П.

Юні астрономи-дослідники мали змогу позмагатися у вирішенні цікавих завдань, які знаходилися на двох локаціях – «Обсерваторія» та «Космодром». Використовуючи карти зоряного неба студенти знаходили координати зірок та застосовуючи комп’ютерну програму Stellarium віднаходили на моделі зоряного неба задані сузір’я. Також демонстрували свої вміння користуватися телескопом, прочитавши за допомогою даного приладу запитання і давши на нього правильну відповідь.    

На локації «Космодром» використовуючи конструктор по електротехніці зібрали схему «Літаючий пропелер» та продемонстрували рух тіла за допомогою реактивної тяги. За допомогою комп’ютерної програми Phet- симуляції виконали успішну посадку космічного зонда на поверхню Місяця.

Фінальним випробовуванням для учасників стало завдання зібрати пазл з зображенням космічних телескопів Габлл та Вебб. Першими нелегку дорогу в космос подолали студенти групи К-21М. Усі учасники квесту отримали багато позитивних емоцій та солодкі призи.

IMG 1039IMG 1041IMG 1043IMG 1052IMG 1047IMG 1048IMG 1054IMG 1059IMG 1060IMG 1061IMG 1066IMG 1067

Викладач
циклової комісії фізико-математичних
дисциплін, інформатики та обчислювальної техніки
Циган І.П.
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook