З РІДНИМ СЛОВОМ МІЦНІЄ ДЕРЖАВА

9 листопада 2018 року

IMG 8413 min

Поки живе мова – житиме й народ, яко національність ...

Іван Огієнко

9 листопада - День української писемності та мови. Його запроваджено 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. Свято відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.

За  час свого існування це свято вже стало традиційним у бібліотеці тому, що мова – духовний, творчий і пісенний скарб нації. Це не просто засіб спілкування, це глибоке джерело художньо-естетичних цінностей, емоційності, лірична перлина кожного народу.

Цього разу  шанувальники рідного слова зібрались 8 листопада в читальному залі на літературно-виховну  годину «З рідним словом міцніє держава».

Зав.бібліотекою  Ольга Михайлишин  ознайомила присутніх з історією виникнення свята української писемності та мови та роллю мови у житті кожної людини.

На відвідувачів заходу очікували чарівні поетичні хвилини, подаровані студентами групи ЕкЕо-11М. Ведучими свята були Вікторія Федуняк та Соломія Насткевич,  які  провели  прадавніми сторінками  життя  «творців слов’янського   письма» - братів Кирила та Мефодія,  Нестора Літописця.

На завершення заходу голова циклової комісії гуманітарних дисциплін, куратор гр.ЕкЕо-11М П’єнтак Г.І. підкреслила, що  відзначення дня писемності та мови засвідчує багатолітній тернистий шлях  розвитку рідного слова. Закликала молодь берегти нашу рідну мову, рідне слово та запросила всіх присутніх 9 листопада взяти участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

IMG 8403 minIMG 8407 minIMG 8421 minIMG 8426 minIMG 8433 minIMG 8452 minIMG 8453 minIMG 8459 minIMG 8458 minIMG 8430 minIMG 8472 minУсе свято було пронизано патріотичним духом, любов’ю до рідного слова. Святкового настрою додало  спільне виконання пісні «Мова єднання» усіма присутніми у залі.

Такі святкові заходи, безперечно, залишають глибокий слід у серцях і душах  студентів,  збагачують   не тільки духовно, а й формують, виховують молодь  як справжніх громадян України, щирих патріотів своєї землі.

Ольга Михайлишин,
зав.бібліотекою
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook