З піснею і мовою – ми непереможні!

8 листопада 2018 року
НУБіП України

Викладачі та студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України є палкими поціновувачами українського слова. Тому у стінах Університету традиційним стало проведення Тижня української писемності та мови. І цього року кафедра журналістики та мовної комунікації запропонувала цікаву програму проведення Тижня.
За участі кафедри культурології й особливо завідувача кафедри проф. Майданюк І.З. 8 листопада 2018 року відбувся святковий концерт. Концерт справді зібрав надзвичайно творчих людей: професор, заслужений будівельник України, лауреат Державної премії Ярмоленко Микола; гурт «Дзвінчанка»; Віталій Мороз – український бандурист-вокаліст, історик і громадський діяч.

На думку Миколи Ярмоленка, найбільший скарб народу – це його мова, дзвінка, стоголоса, солов’їна, тому ми повинні її шанувати й оберігати. На підтвердження слів гостя народний ансамбль «Дзвінчанка» виконав пісню «Приїжджайте в село», слова якої написав сам Микола Ярмоленко. Усі присутні мали змогу послухати українські жартівливі пісні «Дунаїчка», «Господиня гарна я».
Віталій Мороз виконав пісню «Україна моя». Через пісню він повернув усіх присутніх до часів Майдану, болючих спогадів про минуле нашої Батьківщини. Він звернувся до нас із закликом: «Треба бути сильними!». Ми згуртовуємося перед труднощами, бідами, ворогом. Нас єднає українська мова. І тому ми не переможні. Віталій Мороз розповів студентам і гостям Університету цікаві факти з історії українського козацтва, виконав пісні «Гей там на горі Січ», «Підкручу я чорнії вуса».
Сергій Кваша, проректор з навчальної і виховної роботи, наголосив, що кожен українець повинен з повагою ставитися до української мови та української культури.

На завершення свята народний гурт «Дзвінчанка» виконав пісню «Признаваймось і єднаймось». Ми свідомі того, що потрібно шанувати і поважати один-одного, любити свою мову та дотримуватися традицій свого народу.
Від ректорату запрошені гості отримали подарунки, а усі присутні – море позитивних емоцій. Щиро дякуємо гостям за Свято душі!

Зеленіна Орина, Мельник Катерина,
студенти 1 курсу, спеціальність «Журналістика»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook