Студенти 2 курсу відвідали Національний науково-природничий музей НАН України

6 листопада 2018 року

    31 жовтня 2018 року студенти 2 та 3 групи 2 курсу спеціальності «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва»,разом із кураторами доцентами кафедри біології тварин Л.В. Чепіль та О.В. Дегтяренко, відвідали Зоологічний музей Національного науково-природничого музею НАН України (ННПМ). Це один із найбільших науково-природничих музеїв світу і найбільший природничий музей України, де можна ознайомитись із сучасним різноманіттям фауни не тільки України, а й різних куточків планети.

 

   Експозиція музею побудована за науково-систематичним планом, її сучасним пріоритетом є побудова ландшафтних діорам, яких вже нараховується 16.  Вітрина, на якій представлені яскраві метелики нікого не залишила байдужим. Студенти із задоволенням фотографували цікаві експонати та жваво обговорювали побачене.

 

   Перші декілька десятків вітрин музею, що розміщені по обидва боки широкого коридору, присвячені безхребетним. Відразу звертає на себе увагу скелет скляних губок, які нагадують дивовижні кристали, та чашоподібна губка – кубок Нептуна, дійсно схожа на величезний келих.Студенти із цікавістю роздивляються вітрини із представниками класу коралових поліпів Anthozoa.

  

    В коридорі експозиції хордових тварин розташовані і летючі риби-довгопери, які, рятуючись від хижаків, можуть " вистрибувати" з води та й планувати над нею на відстань 200-400 метрів, морський півень, здатний видавати звуки, риби-двозуби, схожі своїми голками на величезних їжаків чи дикобразів, риби-причепи, і величезноплаский чорноморський калкан. Цікавими були зали птахів та ссавців. 

     В даний час у музеї експонується близько 5000 екземплярів тварин, які відносяться до 4000 видів, але це усього лише двадцята частина всіх матеріалів які зберігаються в музеї. Експозиція побудована за систематичним планом, у ній освітлені будова і родинні відносини кожної групи тварин, поширення, найбільш важливі представники й охоронний статус видів.

 

       Екскурсія відбулася цікаво та емоційно, лишивши приємні враження від відвідування Зоологічного музею Національного науково-природничого музею НАН України.

Чепіль Л.В., Дегтяренко О.В.

доценти кафедри біології тварин

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook