ЕКСКУРСІЯ НПП КАФЕДРИ У СКЛАДІ ДЕЛЕГАЦІЇ ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ДО КОЗЕЛЬЦЯ

5 листопада 2018, 20:26

03.11.2018 р. представники кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей відвідали у рамках подорожі вихідного дня, організованої профспілковим комітетом гуманітарно-педагогічного факультету, адміністративний центр Чернігівщини – м. Козелець, зосередившись на огляді перлини барочної архітектури – церкві Різдва. Побудована за братів Розумовських у давні часи, діюча, у доброму стані, вражає своїми розмірами та неочікуваною пишністю у українській провінції.
Делегація потрапила на службу у затишне тепле приміщення з дерев’яними сходами та старовинними іконами, прибічними добудованими альтанками, які додають йому ще більшої пишності, помилувалася унікальним величним іконостасом XVIII ст., майстерно вирізаним з липи і прикрашеним позолотою. Розписи іконостасу виконані художником Григорієм Стеценком. Існує версія, що іконостас виконаний у Італії для собору Смольного монастиря у Петербурзі, але за активного сприяння братів Розумовських перевезений до Козельця. Стіни церкви прикрашені ліпниною. А у нижній частині храму зберігається гробниця графині Наталії Розумовської. Існує версія, що автором проекту був сам Бартоломео Растреллі.
Представники кафедри вдячні дирекції нашого факультету та профспілковому комітету за надання можливості здійснити екскурсію до м. Козелець Чернігівської області.

старший викладач К. Якушко
доцент Л. Березова

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook