Навчальна практика із загальної і спеціальної хірургії в НДГ НУБіП України продовжується

5 листопада 2018 року

З 1 по 3 листопада 2018 р. на базі ВП НУБіП України НДГ «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка у студентів 2 групи 4 курсу ОКР «Бакалавр» проходила навчальна практика з дисципліни «Загальна і спеціальна хірургія». 

Перший день навчальної практики почали з огляду поголів'я на присутність хірургічних патологій та їх групування для проведення діагностично-лікувальних заходів. В результаті, були діагностовані хвороби в ділянці голови, потилиці, шиї і холки.


Значну допомогу при виконанні хірургічних втручань тваринам надали лікарі ветеринарної медицини Конончук Олександр і Калінський Дмитро, які щоденно з групою проводили післяопераційний моніторинг у великої рогатої худоби. Під час огляду хворим тваринам внутрішньовенно вводили інфузійні розчини електролітів для підтримання загального стану організму, зокрема, окремій худобі провели первинну хірургічну обробку ран із застосуванням катіонних антисетиків, мазей з вираженою антибактеріальною дією та різноманітних новокаїнових блокад. Антибіотикотерапія включала в себе введення препаратів з групи фторхінолонів; глюкокортикостероїдні засоби для місцевих інстиляцій; нестероїдні протизапальні препарати за гострих процесів дифузного характеру з больовим синдромом.


В цілому, запланований обсяг робіт виконаний в повному обсязі, що свідчить про високу активність студентів у лікувальному процесі.

 

Аспірант кафедри хірургії і патофізіології

ім. акад. І.О. Поваженка Білошицький Р.В.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook