На факультеті тваринництва та водних біоресурсів відбулась міжнародна науково-практична конференція «Чеський симентал»

5 листопада 2018, 0:02

 30 жовтня в університеті відбулася міжнародна науково-практична конференція «Чеський симентал». Організаторами заходу виступили кафедра годівлі тварин та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного та Chovatelskédružstvo Impuls, Чехія.

     Для участі у конференції до університету завітали представники українських та закордонних тваринницьких господарств, навчальних та наукових закладів, компаній, які обслуговують галузь тваринництва.

     Зі вступним словом виступили начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко та завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів професор Михайло Сичов. Вони привітали учасників конференції та зазначили про важливість проведення таких заходів для розвитку скотарства та тваринництва України загалом.

     Відкрив конференцію виступ Michal Basovník та Marek Bjelka – представників Chovatelskédružstvo Impuls, які розповіли про розведення та селекцію худоби породи Чеський симентал. У своїй доповіді вони охарактеризували породу та розповіли про її переваги та напрями селекційної роботи.
     Олександр Ющенко, директор ПП «Галекс Агро», яке є лідером з виробництва органічних продуктів в нашій країні доповів про використання породи в Україні. Він докладно розповів про аспекти органічного виробництва та про те, як саме вищезгадана порода великої рогатої худоби вписується у концепцію забезпечення населення високоякісними молочними та м’ясними продуктами.

     В свою чергу консультант ТОВ «Tekro» Сергій Блюсюк розповідав про основні точки контролю у годівлі корів. Особливу увагу він звернув на контроль годівлі та її оцінку за різними непрямими показниками.
     Генеральний директор CS s. r. o. «Brunnthaller» та водночас почесний професор НУБіП України Petr Žirovnický говорив про різні технології утримання худоби та телят, їх переваги та недоліки. Він показав різні варіанти проектування приміщень ферми залежно від мети ведення господарства та кількості поголів’я.

     Dušan Kořínek, представник ČR s.r.o. SCHAUMANN розповідав про нові системи управління стадом. Він презентував онлайн систему для управління стадом великої рогатої худоби, яка дозволяє контролювати продуктивність та здоров’я тварин.
     Представник a. s. Bioveta Jiří Neužilу своїй доповіді звернув увагу на імунітет тварин, основні захворювання великої рогатої худоби та вакцинацію, як один зі способів забезпечення здоров’я худоби.

  

  

     Усі доповіді викликали зацікавлення учасників конференції, звучало багато запитань, як від представників науки так і від «виробничників».
     Після завершення конференції учасники продовжили, в кулуарах, спілкування та обговорення можливих шляхів співпраці.

Михайло Сичов

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook