Агрохіміки познайомилися з виробничими процесами ТОВ «Чіпси Люкс»

2 листопада 2018 року
     Якість продуктів, які ми споживаємо, значною мірою залежить від поведінки агронома в полі з культурою, яку він вирощує. Так, картопля чіпсового напрямку використання не є винятком. Адже, залежно від того, чи вдало фахівець підбере поле для вирощування цієї культури, не говорячи вже про умови живлення рослин, буде залежати чи схильні будуть бульби до різних видів ушкоджень, яка кількість редукуючих цукрів у бульбах накопичиться. І чи взагалі бульби будуть придатними для переробки на чіпси.
  
     Тож, щоб зануритись у реалії сучасного виробництва і краще його зрозуміти, 1 листопада 2018 року агрохіміки провели виїзні заняття на виробничих потужностях ТОВ «Чіпси Люкс», дочірнього підприємства світової компанії «Mondelеz International», поблизу Києва.
     На шляху до компанії завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, професор Анатолій Бикін привідкрив дипломникам кафедри, студентам 3 і 4 курсів, а також 1 і 2 скороченого терміну навчання, таємниці агрохімічних чаклувань у полі, щоб провідні компанії світу мали бажання купити продукцію для переробки. Студенти дізнались про правила підбору полів для вирощування картоплі, яку роль виконують умови живлення у формуванні бульб високої якості, придатних для переробки на чіпси, які хвороби і шкідники є критичними у цьому процесі тощо.
     
    Знайомство студентів із виробничим процесом від компанії провели керівник агровідділу Володимир Левківський і очільник відділу інновацій Володимир Корбиляк. Вони детально розповіли про вимоги до показників якості бульб картоплі, правила їх приймання на переробку, умови зберігання сировини у складських приміщеннях. Продемонстрували системи контролю за цим важливим етапом виробництва. Крім того, учасники заняття дізнались за допомогою якого оснащення відбуваються завантажувально-розвантажувальні роботи. Відвідали лабораторію, у якій кожна партія бульб проходить ретельну перевірку на різноманітні види пошкоджень і придатність до виготовлення чіпсів. Група студентів із своїми керівниками побачили повний цикл виготовлення чіпсів – від підготовки бульб до пакування чіпсів. А наприкінці екскурсії провели дегустацію продуктів виробництва.
 
    Кожен спеціаліст компанії звернув увагу студентів на важливість фаху, який вони обрали, неодноразово наголосивши, що вирішальну роль у придатності бульб для переробки на чіпси відіграють знання і практичні вміння саме агронома у полі. Адже, якщо агроном не зумів сформувати високоякісний врожай, придатний для переробки на чіпси, інші етапи виробництва змінити його статус не в змозі.
    Тож, щиро дякуємо співробітникам ТОВ «Чіпси Люкс» за цікаве заняття, безцінну інформацію та бажаємо ще вищих професійних звершень. І сподіваємось, що спілкування безпосередньо із учасниками виробництва надихне наших талановитих учнів на жадібне поглинання знань та вмінь, які їм надає університет та кафедра, щоб у майбутньому стати найкращими у своїй професії.

Доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва
Надія Бордюжа

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook