Виїзне заняття на міжнародній виставці сільськогосподарської техніки та обладнання «ІнтерАГРО»

2 листопада 2018, 16:50

Сучасні студенти вимагають сучасних методів і підходів навчання, до яких готові викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей і залюбки приймають виклики молоді, навчаючи їх та навчаючись із ними. Вже стало доброю традицією для викладачів кафедри проводити виїзні практичні заняття англійською мовою на тематичних виставках, семінарах, круглих столах тощо. Вивчення іноземної мови – це один із найважливіших складників успішної людини. Мовою міжнародного спілкування є англійська мова, знання якої відкриває доступ до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей.

От і цього разу студенти-магістранти механіко-технологічного факультету із задоволенням відвідали ХІІ Міжнародну виставку сільськогосподарської техніки та обладнання «ІнтерАГРО – 2018», яка відбувалася 30 жовтня – 1 листопада у Міжнародному Виставковому Центрі м. Києва. «ІнтерАГРО» – міжнародно визнана виставка сільськогосподарської техніки та обладнання, яка проходить раз у два роки та має на меті презентувати на українському ринку новинки та передові розробки від світових лідерів технічних рішень для сільського господарства. Студентам пощастило відвідати цю виставку, адже це – гарна можливість познайомитися з новими розробками та технологіями в сільському господарстві та поспілкуватися англійською мовою з представниками іноземних компаній.

Основну частину учасників виставки складали заводи-виробники сільськогосподарської техніки та обладнання з 37 країн світу, серед яких були KUHN, Class, Lemken, AMAZONE, John Deere, Case та багато інших всесвітньо відомих компаній. Така кількість іноземних компаній вражала. Проходячи між рядами техніки, можна було отримати корисні знання, повторити і поглибити знання технічної термінології англійською мовою. Студенти мали можливість застосувати теорію на практиці, вживаючи англійською мовою раніше вивчені лексичні одиниці професійного вжитку.

Результатом проведеного виїзного заняття є підготовка доповідей про кращі експонати з власними фотозвітами. Сподіваємося, що враження й позитивні емоції ще довго будуть супроводжувати студентів, а знання, отримані на міжнародній виставці «ІнтерАГРО», допомагатимуть їм у навчанні. Зацікавленість студентів у технічній термінології стосовно окремих видів обладнання й процесів стане початком роботи над укладанням термінологічного фахового словника.

Людмила Березова,
доцент кафедри англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей,
Дмитро Задорожнюк,
магістрант механіко-технологічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook