Модернізація освітніх програм в умовах європейської інтеграції національної вищої освіти та узгодження єдиного підходу щодо викладання актуальних ключових тем з безпечності харчових продуктів у програмі підготовки лікарів ветеринарної медицини

2 листопада 2018 року
готель "Голосіївський"

  1 та 2 листопада 2018 в готелі Голосіївський м. Києва відбувся семінар на тему «Новий підхід до безпечності харчових продуктів у програмі підготовки лікарів ветеринарної медицини українських ЗВО: проблеми та виклики»

Семінар було організовано Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» (EuropeAid/133816/C/SER/UA) спільно з кафедрою ветеринарно-санітарної експертизи, виконавцями Проекту Ерасмус+ Модуль Жана Моне «Контроль безпечності харчових продуктів у ЄС» (587548-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-MODULE “EU Food Safety Control”) .

Семінар присвячений узгодженню програми підготовки фахівців ветеринарної медицини за спеціальністю 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" в Україні та її гармонізації з європейськими вимогами.

У роботі семінару взяли участь 20 учасників, у т. ч. з Харківської державної зооветеринарної академії, Білоцерківського національного аграрного університету, Сумського національного аграрного університету, Львівського національного університету ветеринарниї медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького, Полтавської державної агарної академії, експертів Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» (EuropeAid/133816/C/SER/UA).

Своїм  досвідом та баченням перспективи підготовки ветеринарних фахівців за новою освітньою програмою поділилися: 

Голова ради деканів факультетів ветеринарної медицини, голова секції НМК МАП України «Ветеринарна медицина» Цвіліховський М.І.

Заступник голови підсекції НМК МАП України зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Костюк В.К.

Ключовий експерт компоненту 2 Проекту ЄС д-р Міна Барова.


Старший експерт з проведення навчань та навчальної програми Валентин Панков.


Завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи НУБіП України Ольга Якубчак.


Доцент кафедри біотехнології та радіології Львівського національного університету ветеринарниї медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького Маріан Сімонов.


Декан факультету ветеринарної гігієни, екології та права Львівського національного університету ветеринарниї медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького Руслан Пеленьо.

Доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, гігієни продуктів тваринництва та патологічної анатомії імені Й.С. Загаєвського Білоцерківського НАУ Оксана Хіцька.

 Учасниками заходу було визнано актуальність та належний методичний рівень представленого матеріалу, заснованому на міждисциплінарному підході, що включає оновлену інформацію про загальні принципи гігієни харчових продуктів, програми передумови, теоретичні основи аналізу ризиків харчових продуктів, сприяє розвитку практичних навичок необхідних для сучасного лікаря ветеринарної медицини (відрізняти небезпеки та ризики, знати попередні етапи до впровадження HACCP, принципи HACCP, проводити аналіз небезпек, визначати ККТ, створювати карти аудиту тощо), пов'язаних із використанням європейського досвіду в Україні.

 Галабурда Марія


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook