ФЕСТИВАЛЬ ПАТРІОТИЧНОЇ ПІСНІ

1 листопада 2018 року

30 жовтня в актовій залі інституту відбувся фестиваль патріотичної пісні, щорічне проведення якого є вже доброю традицією у нашому навчальному закладі. Метою даного заходу є популяризація творів національно-патріотичного звучання, які оспівують славетні подвиги українського народу, збереження повстанських і стрілецьких пісень, їхнє відродження та  популяризація серед підростаючого покоління, виховання любові до рідного краю, його історичного минулого, а також виявлення молодих і талановитих виконавців серед наших студентів. 


 

Цим заходом ми вшановуємо пам’ять героїв-націоналістів різних історичних часів та сьогодення, що віддали життя за волю України та 100-річчю створення ЗУНР. 

Участь у фестивалі брала талановита молодь з усіх факультетів інституту, члени Студентської ради та працівники відділу гуманітарної освіти, виховання і студентських справ. У виконанні Войтко Катерини та Сівки Жанни звучала поезія, тематичні пісні виконувались вокалістами Міськевичем Михайлом, Скрипкою Михайлом, Семенчуком Дмитром, Сус Ганною та викладацьким квартетом у складі Плонки Олега, Плонки Ігора, Семеніва Ігора і Пилипіва Зеновія. Окрасою фестивалю був виступ студентського народного аматорського хору, під керівництвом Плонки Олега. Надзвичайно тепло вітали усі присутні в залі запальний «Гопак», який майстерно виконали гості нашого фестивалю - естрадно-хореографічний колектив  Районного будинку культури «Екстравагант», під керівництвом Щербатої Марії

Як століття тому, так і зараз, слова патріотичної пісні надзвичайно актуальні, зокрема, в той час, коли, наші сини-добровольці йдуть боронити рідну землю, як тоді, так і зараз, наша рідна земля втрачає своїх кращих синів, омивається кров’ю патріотів і сльозами наших матерів, дружин та сестер, бо історія нашого народу – це війни і повстання, це сльози і перемоги,  це буйні веселощі на Січі після перемог і плач полонянок в неволі. Це гарячі серця Січових стрільців, воїнів УПА,  Героїв Небесної Сотні, це тисячі патріотів нашої держави, які зараз знаходяться на передовій. Саме тому, ми не можемо забути подвигів наших славетних предків, нашу багату історію. І якщо хочемо будувати майбутнє України, то маємо багато вчитися, знати і пам’ятати історію та героїзм наших патріотів, що оспівані в героїчних українських піснях.

Володимир Зайчук
Завідувач відділу гуманітарної освіти, виховання та студентських справ
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook