Другий день осінньої школи «Юний філолог»

30 жовтня 2018, 21:49

Триває осіння школа «Юний філолог», яка організована на базі кафедри романо-германських мов і перекладу та англійської філології гуманітарно-педагогічного факультету, продовжується  знайомство  зі змістом підготовки за спеціальністю «Філологія». Цього року до нашої AlmaMater завітало понад тридцять школярів гімназії №179 Голосіївського району м. Києва, Хотівської та Козаровицької загальноосвітніх шкіл.

В другий день проведення осінньої школи «Юний філолог» абітурієнти мали можливість зануритись в англомовний світ і відвідати інтерактивні заняття з англійської мови. Асистентом кафедри романо-германських мов і перекладу Мазеповою-Корсун Ю. С. був проведений відео-урок «Історія чайної церемонії Великобританії», протягом якого учні змогли поринути в історію чайної традиції Сходу та Заходу, дізнатися більше про виникнення чаю в європейських країнах, зокрема, Великобританії. Завдяки невимушеній атмосфері учні почували себе більш розкуто, ніж в перший день та не боялися ставити питання. Протягом всього заняття діти не лише з захопленням брали участь у роботі, але й показали своє прагнення до навчання.
 
 
 
Не менш жваво відбулося і інтерактивне заняття «Londontourism», проведене асистентом кафедри романо-германських мов і перекладу Барановою Ю. В. Учні переглянули відео про визначні місця Лондона та назви популярних англійських брендів, прослухали діалог для поповнення словникового запасу на тему подорожування. Перегляд тематичного відео супроводжувався вправами, в ході виконання яких учні продемонстрували неабиякі знання в культурології Великобританії.
Юні філологи з неприхованим ентузіазмом брали участь у запропонованих видах діяльності та отримали незабутні враження і безліч позитивних емоцій.
 
 
 
Після інтерактивних занять з англійської мови школярі були запрошені на екскурсію до кафедри військової підготовки університету. Кафедра має потужну навчально-матеріальну базу для підготовки офіцерів запасу Збройних Сил України. Професор кафедри  військової підготовки Коваленко С. Д. ознайомив учнів з комп’ютерним класом, аудиторіями тактичної, вогневої та технічної підготовки.
 
Школярі в електронному тирі стріляти з автомата та пістолета. Юнаки та дівчата показали гарні результати. Результат у стрільбі дівчат були кращі, ніж у хлопців.
 
Абітурієнти дізналися багато нової інформації про підготовку офіцерів запасу Збройних Сил України та  висловили вдячність за змістовну екскурсію керівництву військової кафедри.
 
 
 
Так пройшов другий день осінньої школи «Юний філолог», насичений новою інформацією і наповнений незабутніми враженнями.
 
Сиротін О.С., старший викладач
кафедри романо-германських мов і перекладу,
Баранова Ю.В., асистент кафедри
романо-германських мов та перекладу,
Мазепова-Корсун Ю.С., асистент кафедри
романо-германських мов і перекладу,
                                                                                     Мишак  О. О.,  модератор школи«Юний філолог»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook