Знайомство триває

26 жовтня 2018, 11:53
НУБіП України

          Хоча другий місяць навчання в НУБіП України добігає кінця, проте знайомство з нашою Alma mater – Національним університетом біоресурсів і користування України – триває. Так, студенти  першого курсу спеціальності «Журналістика» разом із викладачем суспільних дисциплін Лановюк Людмилою Петрівною (к.і.н, доц. кафедри міжнародних відносин і суспільних наук) відвідали Музей лісових звірів і птахів ім. Салганського, що знаходиться в 1-му корпусі університету.

Екскурсію музеєм провів його директор – Шевченко Сергій Миколайович. Першокурсники довідалися, як створювався музей та виготовлялись усі експонати колекції, як правильно заготовлювати такі обєкти, дотримуючись певних норм.

 

Сам музей – ровесник університету; своїми витоками він сягає 1898 року. Після проведення ремонтних робіт та постійного оновлення експонатів музей набув нового життя.   Тут зібрана чимала колекція опудал птахів і ссавців, пташиних гнізд і яєць, рогів копитних, а також скелетів, тушок, хутра тощо.

 
 
   

 

Музей наповнений своїм, так би мовити, тваринним колоритом. Всі експонати справжні; демонструють чудову роботу майстрів. Любителям тварин і птахів варто знати, що всі  тварини, з яких зроблені експонати, померли самостійно і лише тоді почалася їх обробка для музею.

 

Екскурсовод не оминути увагою і засновників Музею лісових звірів і птахів: згадувалось про натхнену працю справжніх ентузіастів. Студенти були під неймовірним враженням під почутого.

 

 

Хочеться щиро подякувати людям, які зробили таку велику справу! Адже навчання має бути не тільки корисним, а й цікавим. У цьому ми переконались, відвідавши один із музеїв університету.

 

Постанюк Марина,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook