Пофілософствувати я собі дозволю: в університеті пройшов творчий вечір Олега Криворота

22 жовтня 2018 року

     Після крайнього творчого звіту старшого викладача кафедри обліку та оподаткування Олега Криворота минув рік, і ось він зібрав шанувальників поезії знову: на презентацію своєї шостої збірки віршів «Пофілософствувати я собі дозволю…».

     Короткою розповіддю про автора зустріч розпочала завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк. З вітальними словами до поета звернулися ректор університету Станіслав Ніколаєнко, проректори Сергій Кваша і Вадим Ткачук, декан економічного факультету Анатолій Діброва та інші поціновувачі його таланту.

     Минулого разу Олег Криворот розширив формат зустрічі, і цей досвід виявися таким вдалим, що і цього року до участі були запрошені виконавці пісень на його вірші. Світові хіти (але на його слова) виконали студентки економічного факультету Валентина Жуля і Аліна Васюченко, а від творчої майстерні "Single soul" пронизливий виступ глядачам подарували Ірина Войтюк та Любов Шкварун на найактуальнішу тему всіх часів: боротьбу людських почуттів у драмі життя, ворожнечу і примирення, ненависть і любов, добро і зло.

     Слово – саме та зброя, що потужно впливає на почуття і думки людей, дозволяє вистояти і перемогти. А поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі. Змінюються часи, влада, людський світогляд, але незмінними залишаються найвищі істини – людська потреба любити й творити. Нерозгаданою залишається таємниця душі, в якій незгасним вогнищем горить священне і нездоланне почуття любові, яке є насправді вічною темою, що ніколи не покине ні літератури, ні мистецтва взагалі.
     Слово може усе, бо воно було найперше… Воно є перед усім і над усім. І ціни йому немає, як немає ціни рідній землі, чоловічій доблесті, родинному теплу, маминій пісні і жіночій любові.

    Весь вечір у залі панувала тепла і творча атмосфера, частинку якої у вигляді збірки віршів Олега Криворота з його автографом кожен зміг взяти з собою.

Валентин Обрамбальський

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook