Гуманітарний вантаж для Ічні від студентів гуманітарно-педагогічного факультету

21 жовтня 2018, 11:01

9-го жовтня сталася надзвичайна ситуація. Вибухи на складі боєприпасів у Чернігівській області. Йдеться про «Шостий арсенал ЗСУВ» під містом Ічня. Перші відлуння вибухів люди почули близько 4 годин ранку. Впродовж доби з 16-ти кілометрової зони було евакуйовано 12,5 тисяч осіб. ДСНС у Чернігівській області повідомило, що на арсеналі поблизу Ічні зберігалося 88 тисяч тон боєприпасів, але в Генштабі Збройних сил України заявили, що ця цифра відрізняється від реальної у 2 рази. Наш університет не зміг лишитися осторонь, тож ректорат разом с організацією студентів зібрали кошти для допомоги постраждалим. Люди плакали та дякували волонтерам, адже жодної допомоги від держави так і не було надано. Нам вдалося поговорити з однією із очевидців цих страшних подій, яка їхала на велосипеді, в той самий час, коли розпочалися вибухи. «То були найстрашніші хвилини мого життя, я не до кінця розуміла, що відбувається, в голові крутилася лиш одна думка, як би вижити»,- говорила Середа Олександра Іванівна. Жінка згадувала про ті події зі сльозами на очах. В якості волонтера нас супроводжував директор ніжинського аграрного університету, він всіляко допомагав, та вчитель Наталія Михайлівна, яка знала всіх у жителів цього населеного пункту.

 

Від студентів гуманітарно-педагогічного факультету: виконуюча обов‘язки соціального відділу Проводион Дарія Олегівна, студентка зі спеціальності професійної освіти Черненко Юлія Юріївна та ще багато добровольців, які хотіли хоч чимось допомогти. Студенти добровільно організували поїздку в місто Ічню та надавали будь-яку допомогу, аби зарадити цим людям. Панасенко Валентина Миколаївна, Короленко Тетяна Володимиріна, Клач Олександр Васильович, Гетьман Олександр Анатолійович, Лобода Микола Іванович, Костенко Олександр Володимирович, Макарова Анна Петрівна, Бутко Тамара Олексіївна, Величко Тетяна Анатоліївна досі не можуть отямитися від того, що сталося.

 

Від гуманітарно-педагогічного факультету було зібрано понад 7 тисяч, з яких половину суми витратили на їжу, одяг, дитячі іграшки, ковдри та інше для постраждалих. Ми всі були однією командою, так як участь брали не тільки студенти гуманітарно-педагогічного факультету, а й 6-й гуртожиток, ректорат та небайдужі студенти. Не будьте байдужими. Кожен з нас є частиною держави, не будьте осторонь проблем, які вас оточують. Ця трагедія надовго залишиться у серця людей.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook