Середньовічні утопічні ідеї на порядку денному засідання студентського наукового гуртка

19 жовтня 2018 року

18 жовтня 2018 р. відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка з «Історії вчень про державу і право». На порядок денний було винесено обговорення утопічних ідей Середньовіччя та їх вплив на розвиток світової політико-правової думки.

 

З своїми науковими доробками поділилися члени гуртка: Деяк В. та Могелюк А. , Банкет Н., Гаврленко Д. та Комар Є., Хоменко В. та Зуйкова М., Шейко О. та Євтушенко О., Куранова М. та Іванова І.

Юні дослідники визначили особливості формування утопічно-комуністичнй ідей в добу середньовіччя.  Аналіз поглядів Томаса Мюнцера ( Статейний лист), Мартіна Лютера ( 95 тез), Томазо Каманелла (Місто сонця), Томас Мор (Утопія), Жан Мельє (Заповіт) дозволив з’ясувати кили вникли утопічні ідеї, які були причини написання цими мислителями своїх праць, яким чином їхні вчення вплинули на хід історії та політико-правову думку.

Науковий пошук та дослідження проблеми дозволило членам гуртка з’ясувати особливості утопічних ідеалів періоду Середньовіччя; прослідкувати подальший розвиток даних ідей в працях мислителів нового та новітнього часу. 

Людмила Протосавіцька,

науковий керівник студентського наукового гуртка

«Історія вчень про державу і право»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook