ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЗЕМЛІ ОПІЛЛЯ В ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОМУ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ»

18 жовтня 2018 року

IMG 6253

У четвер 18 жовтня в приміщенні виставкового заду Бережанського державного історико-архітектурного заповідника відбулась VI Всеукраїнська наукова конференція «Землі Опілля в історико-культурному розвитку України». У конференції брали участь викладачі-сумісники Бережанського агротехнічного коледжу, кандидат історичних наук Луговий Богдан та Лугова Олена, працівники бібліотеки Михайлишин Ольга та Малопінська Тетяна, викладач історії Скасків Віталій.

IMG 6239IMG 6241IMG 6254IMG 6249

На цю конференцію прибули із цікавими та пізнавальними доповідями чимало досвідчених та практично налаштованих істориків нашого регіону. В ході роботи секції з привітальним словом виступив директор Бережанського державного-історико-архітектурного заповідника Василь Зорик, також із вітальними промовами та теплими побажаннями успішного проведення дійства виступили Олег Захарків (заступник міського голови м. Бережани) та Віктор Зінчук (заступник голови Бережанської РДА).

Із науковою доповіддю на тему «Бережани у вирі подій Першої світової війни» розпочав конференцію Богдан Луговий. Олена Лугова розказала про «Відображення воєнних подій 1914-1919 рр. у меморіальній спадщині Бережанщини». Надзвичайно цікавими та інформаційно насиченими були доповіді й інших учасників конференції: Оксани Сулима ( головного спеціаліста Державного архіву Тернопільської області), Віталія Каспрука (директора Заліщицького районного краєзнавчого музею), Андрія Корчака (старшого наукового співробітника Бродівського історико-краєзнавчого музею), Степана Костюка ( директора Тернопільського обласного краєзнавчого музею) та інших.

IMG 6264IMG 6284IMG 6245IMG 6294

Для усіх слухачів та учасників конференції це дійство завершилось морем позитивних вражень, цікавої та корисної історичної інформації, а головне цікаво та корисно проведеним часом у колі цікавих та досвідчених науковців та поціновувачів історії.

Викладач історії Бережанського агротехнічного коледжу
Скасків Віталій Леонідович
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook