Засідання навчально-методичної комісії аграрних технікумів і коледжів України зі спеціальності «Ветеринарна медицина» пройшло на базі Мукачівського аграрного коледжу НУБіП

17 жовтня 2018 року

     11-12 жовтня 2018 року на базі Мукачівського аграрного коледжу пройшло засідання навчально-методичної комісії аграрних технікумів і коледжів із спеціальності «Ветеринарна медицина» під головуванням методиста НМЦ «Агроосвіта» Оксани Вишневської.

     Директор коледжу Юрій Садварі коротко розповів гостям про історію навчального закладу, напрямки підготовки та перспективи розвитку. Заступник директора з навчальної роботи Марія Яцик та завідувач відділення «Ветеринарна медицина» Маріанна Гуленко ознайомили членів комісії з матеріально-технічною базою коледжу і досягненням педагогічного колективу. Завідувачі кабінетів і лабораторій представили свої напрацювання в матеріальному і методичному забезпеченні навчального процесу на ветеринарному відділенні.

     У роботі семінару взяли участь представники регіональних підрозділів Білоцерківського НАУ – Компаніївського коледжу ветеринарної медицини і технолого-економічного коледжу, Немішаївського агротехнічного коледжу, Новочорторийського державного аграрного технікуму, Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького, Васильківського коледжу ТДАТУ та ін.

     Оксана Вишневська підвела підсумки роботи навчально-методичної комісії за 2017/18 навчальний рік, проаналізувала стан і перспективи методичного забезпечення підготовки фахівців спеціальності «Ветеринарна медицина» та шляхи його вдосконалення, представила порівняльний аналіз результатів проведення незалежного заміру знань студентів випускних курсів аграрних ВНЗ ОКР «Молодший спеціаліст» із цієї спеціальності. А також говорила про вимоги та методики створення електронних підручників як елементу освітнього середовища і проведення семінарів-тренінгів з даної спеціальності.
     Піднімалися також питання особливостей формування навчальних планів та освітніх програм профільної середньої освіти, що здійснюють підготовку молодших спеціалістів у 2018-2019 н.р., акредитування закладу вищої освіти та вимоги до його проведення, використання електронних засобів навчання та освітніх веб-сайтів викладача під час вивчення навчальних дисциплін тощо. Учасники поділилися досвідом співпраці з базами практичного навчання для забезпечення якості практичної підготовки студентів у сучасних умовах. Так, Лариса Павлючик провела ознайомчу екскурсію об'єктами практичного навчання: сучасній клініці ветеринарної медицини, навчально-виробничій фермі, ТОВ «Українська молочна компанія», КП «Київський Іподром», компанії «Organik milk», ФГ « МАІСС» та ін.

     Гарні враження залишило і відвідування переробних підприємств ОСГ «Бараново» (поголів’я – 500 овець, з яких щодня дають молоко майже 300, пропонує 15 видів молочної продукції, виготовленої за особливою рецептурою, якої не має в жодній сироварні України), “Еко-ферми буйволів” (організована у 2015 році, вона налічує понад 30 тварин та ферми де утримуються плямисті олені на вільному випасі 57 га).

    На завершення роботи методичної комісії прийняли рекомендацій щодо удосконалення навчально-методичного забезпечення та відзначили високий рівень організації навчально-виховного процесу в Мукачівському аграрному коледжі. Такі заходи – це той рушій, який стимулює навчальні заклади та педагогічних працівників рухатися в ногу із часом і не залишатися осторонь інноваційних процесів.


Наталія Грига,
викладач-методист, голова циклової комісії

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook