Тренінг конструктивного вирішення конфлікту для молодих лідерів

12 жовтня 2018, 9:44

        9 жовтня 2018 року відбулося чергове заняття «Школи молодих лідерів». Другою частиною зазначеного заходу було тренінгове заняття «Конструктивне вирішення конфліктів», який проводила доцент кафедри психології гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Л.М. Омельченко. Беручи участь у заході, студенти мали нагоду збагнути сутність складного феномену, проаналізувати власні стереотипні ставлення до конфлікту як соціального явища, переглянути свої уявлення про природу конфліктної взаємодії, відкоригувати власну стратегію поведінки в конфлікті.

       Молоді лідери, виконуючи вправи та завдання, дійшли висновку: конфлікт звичайне соціальне явище, що характеризує групову динаміку. Поява цього процесу є свідченням загострення суперечності, що сформувалася при виконанні конкретного завдання, розробці стратегічної мети розвитку організації, розподілі ресурсу тощо. Уміння людей: правильно висловлювати свою думку, ураховувати різні позиції та погляди на вирішення проблеми, домовлятися – дадуть змогу перевести взаємодію членів групи на якісно новий рівень.
   

     Молоді лідери збагнули: в умовах конкурентної взаємодії уникнути конфліктів не можна, однак конструктивна стратегія вирішення конфлікту сприятиме як особистісному, так і груповому розвитку.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook