ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ФАРМАКОЛОГІЧНОЇ КОМІСІЇ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ УКРАЇНИ

12 жовтня 2018, 13:45

11 жовтня 2018 р. у Державному науково-контрольному інституті біотехнології і штамів мікроорганізмів (м. Київ, вул. Донецька, 30) відбулося засідання Державної фармакологічної комісії ветеринарної медицини України, членом якої є завідувач кафедри фармакології та токсикології, професор В.Б. Духницький.

На засіданні було озвучено інформацію про Постанову Кабінету Міністрів №808 від 3 жовтня 2018 р., якою передбачено відповідні ліцензійні умови здійснення господарської діяльності з виробництва ветеринарних препаратів. Постанова набирає чинності через два місяці з дня опублікування.
Прийняття постанови буде сприяти забезпеченню потреб ветеринарної медицини якісними та ефективними препаратами, що, в свою чергу, важливо для якості та безпеки харчових продуктів тваринного походження, призначених для харчування людей.
Виробництво ветеринарних препаратів буде здійснюватись на основі ліцензії, для отримання якої виробник подає до Держпродспоживслужби заяву з повним переліком підтверджуючих документів.
Ліцензіат повинен мати власне або орендоване приміщення, матеріально-технічну базу, штатну чисельність фахівців відповідного рівня підготовки та нормативно-технічну документацію з виробництва ветеринарних препаратів.
Ліцензійними умовами встановлені технологічні вимоги до виробництва, вимоги до приміщень та обладнання, а також до персоналу.
Порядком денним засідання фармакологічної комісії були передбачені питання щодо запровадження належної виробничої практики (GMP) в Україні та про готовність виробників до виробництва згідно GMP. З доповіддю по першому питанню виступила завідувачка сектором належних практик Національного агентства ветеринарних препаратів та кормових добавок ДНДКІВПіКД Павлюк І.В. Про готовність виробників до виробництва згідно GMP доповіді зробили заступник директора з питань впровадження ТОВ “Бровафарма”, канд. вет. наук, член-кореспондент НААН України, Ображей А.Ф., заступник генерального директора ТОВ “АТ Біофарм”, Боровко О.М., директор з наукової роботи ТОВ “Біотестлаб”, канд. фарм. наук, Салій О.О., директор “Укрветпромпостач”, Хома Ю.Б., спеціаліст зі стандартизації, сертифікації та контролю якості ТОВ “НОВА ПЛЮС”, Рогач Н.С.
В обговоренні цих важливих для ветеринарної медицини питань взяли участь представники інших фірм, які займаються виробництвом ветеринарних препаратів.

 

Завідувач кафедри фармакології та токсикології В. Духницький

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook