Увага! Оновлено «Положення про підготовку магістрів у НУБіП України» та «Положення про підготовку і захист магістерської роботи»

10 жовтня 2018 року

До уваги студентів магістратури!

     Просимо ознайомитись із затвердженими змінами до «Положення про підготовку магістрів у НУБіП України»  та «Положення про підготовку і захист магістерської роботи»  в контексті нового переліку освітніх програм та Правил прийому до НУБіП України.

     Положення містять нові вимоги до організації підготовки і захисту магістерських робіт, затверджені вченою радою від 27.12.2017 р.:

1.    Студентам першого року навчання необхідно до 30 жовтня затвердити тему магістерської роботи, створити портфоліо на сторінці магістра на сайті НУБіП України та заповнити індивідуальний навчальний план студента магістратури і затвердити його до початку першої атестації – до 30 листопада, під час якої презентувати мету, задачі та методи дослідження на засіданнях випускових кафедр (до кінця лютого для окремих ННІ/факультетів, у яких виробнича практика студентів магістратури за графіком у 1 семестрі); до 30 травня (друга атестація) – презентація теоретичної складової магістерської роботи.

2.    Студентам другого року навчання необхідно до 30 жовтня (впродовж тижня після завершення виробничої практики у випадку, якщо виробнича практика триває впродовж усього 3-го семестру навчання) – взяти участь у постерній презентації за спеціальностями; до 30 листопада – пройти перевірку магістерських робіт на наявність плагіату та попередній захист на кафедрах.

     Положення передбачають посилення участі в науковій діяльності та обов'язкове винесення на захист результатів кількох власних аналітичних досліджень. До складу використаних джерел в обов’язковому порядку включаються назви законодавчих та інших нормативних документів, наукових статей (у т.ч. не менше двох джерел із наукометричних баз Scopus та Web of Science), публікації результатів дослідження студента магістратури, керівника чи представників наукової школи університету із теми дослідження, а також практичних публікацій, монографій, підручників, веб-сайтів, інформацією яких користувалися під час роботи.

     Студенти пишуть реферат магістерської роботи, який містить характеристику самої роботи (інформацію щодо структури, кількості додатків, ілюстрацій, таблиць, використаних джерел; обсяг магістерської роботи у сторінках) та стислий виклад основного змісту (за розділами), висновки та ключові слова. Обсяг реферату до 3-х сторінок. Розміщується реферат перед змістом магістерської роботи.

     З організаційних питань звертатись до деканатів, дирекцій та навчального відділу (кім. 206, корп. 3).

О. Колеснікова,
заступник начальника навчального 
відділу з магістерських програм

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook