ПІЛОТНИЙ ПРОЕКТ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ НАУКИ В УКРАЇНІ «НАУКОВА РОДИНА» ЗА УЧАСТІ ПРЕДСТАВНИКІВ НУБіП УКРАЇНИ

9 жовтня 2018 року

Одним із найбільш відомих проектів, які спрямовані на популяризацію науки в Україні, є наукові пікніки, що з кожним роком набувають усе більшої популярності як серед шкільної молоді, так і серед дорослих. Пошук інноваційних підходів до того, щоб «зробити науку цікавою» привів до того, що вперше в Україні стартувала телевізійна наукова гра для всієї родини «Наукова родина».
«Наукова родина» – новий проект від Малої академії наук, а його ведучою стала Крістіна Керницька.
https://www.facebook.com/227883794509492/videos/2014003335359891/
Це – веселе та пізнавальне змагання, де дві сім’ї мають продемонструвати знання і кмітливість. Учасники виконують нескладні фізичні, хімічні та математичні експерименти, пояснюють їхню суть, а ще мають дотепно відповідати на хитрі питання від науковців – членів журі (Ірина Єгорченко, Олександр Кордюк та Андрій Лапінський).
Перше змагання у рамках проекту відбулося 6 жовтня у приміщенні Державного Політехнічного Музею. В цей день на майданчику наукового двобою зустрічалися родини Віталіни Іщенко і Олександри Міклухіної.

Юним науковцям, які були капітанами команд, допомагали дорослі. Так, членами команди родини Віталіни Іщенко були її батько, Іщенко Вадим – доцент кафедри фармакології та токсикології НУБіП України, а також її сестра, Іщенко Ярослава – студентка першого курсу факультету ветеринарної медицини.
Переможцем першої гри і володарем перехідного кубку стала родина Іщенків, проте уже у наступному змаганні їм доведеться відстоювати звання «Наукової родини».

Іщенко Вадим


 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook