Плідні зустрічі на білоруській землі

8 жовтня 2018 року

     Національний університет біоресурсів і природокористування України є лідером серед багатьох вищих навчальних закладів у сфері міжнародної діяльності, проте ніколи не зупиняється на досягнутому, розширюючи та поглиблюючи існуючі контакти з іноземними вишами-партнерами та іншими установами країн Європи, Азії, США, міністерствами, відомствами, посольствами іноземних країн в Україні та іншими установами й організаціями.

     Цього тижня делегація НУБіП України відвідала кілька університетів Республіки Білорусь для домовленостей про спільну діяльність у науковій, освітній, виховній роботі та укладання угод про співпрацю.
     Першим нас зустрів Гродненський державний аграрний університет, у складі якого – 10 факультетів і за назвою, і за суттю діяльності схожих на факультети НУБіП.

     Досвідом їх роботи, можливостями, які відкриваються для студентів, специфікою виховної роботи, перспективами наукової діяльності щиро ділилися перший проректор Олександр Олександрович Дудук, проректор з навчальної роботи Олександр Вікторович Свиридов, проректор з наукової роботи Сергій Анатолійович Тарасенко, проректор з виховної роботи Федір Миколайович Леонов, начальник виховного відділу Ромуальда Мечиславівна Пинюта, заступник начальника відділу з культурно – виховної роботи, педагог додаткової освіти Ірина Петровна Таранко, завідувач кафедри суспільних наук Петро Тадеушевич Стецкевич.

     Ми вдячні начальнику навчально-методичного відділу університету Сергієві Івановичу Юргелю за організований прийом, знайомство з університетом, його кафедрами, студентським містечком і підписання угоди про співпрацю.

 

     Цікавим був візит у Гродненський державний університет імені Янки Купали і зустріч з проректором з навчальної роботи Юрієм Едуардовичем Бєлих та начальником центру інтернаціоналізації освіти Оленою Йосипівною Білокоз. Університет саме готується до серйозної зустрічі – зустрічі студентів з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком, проте питання співпраці з нашим вишем цей навчальний заклад цікавить. 16 факультетів університету готують фахівців майже зі всіх спеціальностей, передбачених освітнім законодавством Білорусі, цьогоріч на перший курс їх було прийнято понад 3 тисячі. Університет гордиться своїми досягненнями у різних сферах і готовий ними ділитися, а ще – переймати досвід НУБіПу, запрошувати на викладання і стажування НПП, приймати студентські делегації.

      У столиці Білорусі – Мінську – ми познайомилися із найпотужнішим в галузі інформатики та радіоелектроніки вищим навчальним закладом Республіки – Білоруським державним університетом інформатики та радіоелектроніки, де зустрілися із начальником відділу міжнародних зв’язків Крістіною Василівною Грицик, завідувачем кафедри гуманітарних дисциплін Людмилою Вікторівною Ніколаєвою та доцентом цієї кафедри Ігорем Леонідовичем Качаловим, начальником управління виховної роботи з молоддю Дмитром Михайловичем Михеєнком, проректором з виховної роботи Дмитром Федоровичем Кузнєцовим. Серед спектру розглянутих питань тут головною була співпраця у галузі ідеологічної (культурно-просвітницької) діяльності, організація спільних літніх шкіл та майстер-класів для студентів, співдружності студентських організацій, організації студентського побуту в студмістечках. А ще колег з Білорусі зацікавила можливість отримання студентами подвійних дипломів, студентського та викладацького стажування.

 

 

     Візит у Білорусь виявився плідним, адже нам ще була надана можливість ознайомитися з автентичним мистецтвом Білорусі у Волковиському районному центрі народних ремесел та у Будинку культури с. Рось, де і молодь, і старше покоління доводили, як шанують і оберігають культуру своєї країни, розуміючи, що без знання минулого немає хорошого майбутнього.

     Зустрічі на білоруській землі взаємно нас збагатили, тому співпраця між країнами продовжуватиметься.

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook