Знакові події трагічного минулого: тематична екскурсія до Дня Українського козацтва та річниці Революції Гідності

5 жовтня 2018, 10:05

 Студенти першокурсники Національного університету біоресурсів і природокористування України, Гуманітарно-педагогічного факультету 4 жовтня 2018 року побували на тематичній екскурсії, ініціатор якої доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Василівна Чекалюк.

Про вічне і суєтне йшлося ґрунтовно, Вероніка Василівна розповіла

про знакові події трагічного минулого Революції Гідності. Революція Гідності початок політичних та суспільних змін в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, зміни відбуваються й по нині. Сьогодення також непростий час протистоянні, відстоювання України. Роль кожного українця у державотворенні неоціненна, ми маємо усіма силами, маленькими кроками, щодня удосконалювати себе й свою Україну.

Революція Гідності - символ незламності духу, нескореності України.

Студенти подемонтрували власне бачення майбутнього України, обговорили побачене. Першокурсники-журналісти наголошували на ідентифікації українців, на системі цінностей, ставили багато питань й отримували змістовні відповіді від В.Чекалюк. Історія свідчить, що у всі часи відбувалося протистояння у співіснуванні яскравих особистостей, воїнів-слова, і влади. Ця «війна» існувала й існуватиме завжди, бо бюрократія й сірість завжди дратується, коли стикається із яскравістю борців.

«Журналісти – це ті фахівці, котрі презентують нашу історію громадськості. Журналістика залишається однією із найавторитетніших проіесій. Такі екскурсії є необхідність – для вивчення історії України, Києва…Досліджуючи історію становлення інформаційного простору України в період з 1991 по 2018 рр., спостерігаємо еволюцію медіасередовища, появу нових жанрів та прийомів комунікації відповідно до запитів часу. Система соціальних комунікацій перебуває у стадії еволюції, класичні поняття іміджелогії, журналістики вийшли за межі традиційного їх трактування. Безперечно, журналістика напряму впливає на якість іміджу держави, від фаховості медіапрацівників залежить те, як буде сприйнято громадськістю певну інформацію. Сьогодні основне завдання медіа – якісна, ефективна, високопрофесійна комунікація, правдива й перевірена, зокрема, актуальними для тиражування у ЗМІ є героїчні події історії нашої держави», - зазначила під час проведення екскурсії Вероніка Василівна ЧЕКАЛЮК, кандидат наук із соціальних комунікацій.

День Українського козацтва — свято України. Відзначається щорічно 14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці. Мистецтво, культура, наука здебільшого розвивається за рахунок ентузіастів, шанувальників вічного… Історію пишуть кров’ю як у минулому, так і сьогодні. Шануймося, бережімо історію милішого й будуймо разом велику могутню державу – УКРАЇНУ. Зі святом Покрови, Українці!

 

Студенти вирішили підготувати особливе відео вітання для Василя Дмитровича ШИНКАРУКА, декана гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктора філологічних наук, професора, академіка АН вищої школи України, відмінника освіти України. За посиланням https://youtu.be/iXEoj0NfzEs

 

Під час екскурсії відвідали сучасний Бутік-музей "Отаман" який було заcновано Іваном Слободяником у 2012 році. «Ми досліджували історію  питання по музеях та приватних колекціях, спілкувались з науковцями та  знавцями Козаччини. Результатом маємо одяг та аксесуари, які підкреслюють характер, що сотні років висікався вогнем і мечем. Це речі козацької старшини, які актуальні сьогодні. Це вбрання, яке поєднало в собі основні елементи національного костюму та сучасні тренди», - каже директор «Отаман»

 

Екскурсію завершили дружньою вечерею у піцерії «Ветерано» , де засновник Леонід Остальцев провів міні екскурсію для журналістів.

(святкуваня триватиме протягом жовтня, заплановано цикл тематичних відео роликів та публікацій студентів).

 

Фото і текст: Марія Ленд

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook