Цикл лекцій провідних вітчизняних дипломатів, фахівців-міжнародників для студентів спеціальності «Міжнародні відносини» НУБіП України розпочато

25 вересня 2018, 13:09
 
Зустрічі із відомими державними діячами, дипломатами нашої Держави та інших країн як один із напрямів навчально-практичної складової якісної підготовки бакалаврів-міжнародників давно взято на, так би мовити, озброєння кафедрою міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, перетворившись з часом вже й, можна сказати, на певну традицію.
 
 
Цього року, йдучи, в першу чергу, назустріч побажанням студентів, кафедра планує підняти власне науковий рівень таких заходів, запропонувавши нашим колегам-практикам, людям, що вони присвятили життя служінню розбудови зовнішньої політики української Держави, ствердженню й підвищенню її авторитету на міжнародній арені, кар’єрним дипломатам виступити перед аудиторією студентів-міжнародників з оглядовими лекціями на обрану ними тематику, своєрідними лекційними майстер-класами від досвідчених фахівців-міжнародників.
 
 
Першим на наше запрошення відгукнувся знаний державний та громадський діяч, дипломат, Надзвичайний та Повноважний Посол України, міністр закордонних справ України у 2007–2009 рр. Володимир Станіславович Огризко, який запропонував аудиторії майбутніх фахівців-міжнародників виступ на загальну тему «Проблеми національної безпеки України у сучасних умовах світової глобалізації», в якому з наукової точки зору дав аналіз стану справ із безпекою нашої країни у сучасному світі, охарактеризував основні напрями та механізми її зміцнення й вдосконалення на сьогоднішній день, поділився власним баченням умов збереження миру у світі та місцю й ролі України в процесах вирішення глобальних безпекових проблем в епоху глобалізації.
 
 
Зустріч відбулася у вщент заповненій 94 ауд. 1-го навчального корпусу й викликала цілком очікуваний величезний інтерес бакалаврів, магістрів, наукової молоді й загалом всіх запрошених, які зацікавлені у підвищенні рівня власних знань щодо сучасної міжнародної ситуації у світі, перспектив й динаміки її розвитку на найближчі роки та у стратегічній перспективі, завданням України і її зовнішньої політики у забезпеченні світової й національної безпеки.
 
Задоволення присутніх у почутому, їх зацікавленість у точному та правильному сприйнятті прослуханого виявилась у численних запитаннях та навіть певній дискусії з обговорюваних питань.
 
 
 
По завершенні обговорення за традицією фото на згадку й наша щира подяка гостеві із впевненістю на подальше продовження співробітництва.
 
 
 
Сергій Асатуров,
доцент кафедри міжнародних відносин
і суспільних наук
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook