Делегація НУБІП України привітала ІМВ ім. Д.К. Заболотного НАН України з 90-літтям

26 вересня 2018, 2:38
25-26 вересня 2018 року в інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України відбулася наукова конференція «МІКРОБІОЛОГІЯ І ВІРУСОЛОГІЯ – СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ», присвячена 90-річчю від дня його заснування.
 
Розпочалася конференція привітанням Інституту та всіх співробітників з ювілеєм та доповіддю директора ІМВ ім. Д.К. Заболотного НАН України, академіка НАН України Валентина Степановича Підгорського. Звучали привітання від НАН Беларусі, Президії НАН України, Відділення біохімії, фізіології та молекулярної біології, Відділення загальної біології, Відділення хімії, представників НАМН України, НААН України, Вищих навчальних закладів та Державних органів влади.
 
Наш університет представляли начальник науково-дослідної частини, академік Академії наук вищої школи України, професор Володимир Віталійович Отченашко, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, академік Академії наук вищої школи України, професор Микола Володимирович Патика, завідувач кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології, професор Тетяна Василівна Мазур та професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології, академік Академії наук вищої школи України Оксана Валентинівна Яблонська, які привітали директора ІМВ ім. Д.К. Заболотного НАН України, академіка НАН України Валентина Степановича Підгорського та його колег зі славним ювілеєм, побажали успіхів та процвітання і подарували цінні подарунки та відзнаки.
 
 
Професор Оксана Яблонська наголосила, що нас єднає не лише любов до мікробіології та Данило Заболотний, а ще й рідний факультет, оскільки Валентин Підгорський закінчив ветеринарний факультет Української сільськогосподарської академії (з якої виріс НУБІБ України).
 
 
На конференції царювала тепла і зворушлива атмосфера, було багато вітань і знайомих. В залі не було жодного вільного місця, люди стояли під стінами і в коридорі, усюди снували щасливі мікробіологи та вірусологи.
Особливо приємно було поспілкуватися з колегами із відділу проблем інтерферону та імуномодуляторівСпіваком Миколою Яковичем, доктором біологічних наук, професором, членом-кореспондентом НАН України, завідувачем цього відділу та кандидатом ветеринарних наук, старшим науковим співробітником Наталією Тимошоквідділу репродукції вірусів - старшим науковим співробітником, кандидатом біологічних наук Прасковією Болтовець.
 
Продовжилася конференція виступами науковців з різних регіонів та країн. Наш університет представляв Патика Микола Володимирович, член-кореспондент НААН України, академік Академії наук вищої школи України, доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття із доповіддю «Агроінженерія у контролі біологічних систем ризосфери рослин» 
  
 
Фото - Прасковія Болтовець, Дарина Абдуліна, Тетяна Петрук.
 
професор Оксана Яблонська
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook