Завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи, професор Ольга Якубчак виступила на Всеукраїнському круглому столі «Пест Контроль: виклики для України в умовах глобалізації»

2 жовтня 2018 року
Національний університет біоресурсів і природокористування України

Завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи та співробітники кафедри взяли участь у Всеукраїнському круглому столі з міжнародною участю "Пест Контроль: виклики для України в умовах глобалізації", який відбувся 2 жовтня 2018 р, у ауд.309, корпус 3 (синя зала) о 14. 00.

Під час дискусії професор О.М.Якубчак подякувала організаторам заходу, оскільки тільки комунікації між органами законодавчої і виконавчої влади, громадськими організаціями, закладами вищої освіти і науковими установами тощо можуть дати позитивний ефект у тих питаннях, що розглядалися. Необхідно зауважити, що Pest-менеджмент стосується багатьох сфер господарської діяльності. Підготовка компетентних фахівців у цих сферах, а також визначення пріоритетних аспектів взаємовигідного співробітництва закладів вищої освіти із громадськими організаціями, бізнесом тощо дадуть значний позитивний ефект в управлінні шкідливими організмами на користь бізнесу без шкоди довкіллю.

Одним із шляхів вирішення сучасних проблем забезпечення біозахисту та оцінювання біоризиків у різних сферах господарювання та належного законодавчого забезпечення контролю на думку проф. Якубчак О.М. є необхідність співпраці зацікавлених сторін з науково-дослідними установами.

Кафедра ветеринарно-санітарної експертизи спільно з Українською лабораторією якості і безпеки продукції АПК та Держпродспоживслужбою м. Києва підготували для затвердження у встановленому порядку Збірник методичних настанов «Санітарні заходи в процесі виробництва та обігу харчових продуктів». Збірник методичних настанов розрахований на науковців та фахівців галузі ветеринарної медицини, а також спеціалістів науково-контрольних і науково-дослідних установ, вищих навчальних закладів та лабораторій, які досліджують якість дезінфектантів, ступінь токсичності та безпеки під час їх використання з урахуванням призначення та умов застосування. Кафедра радо допоможе виробникам харчових продуктів здійснити розробку програм-передумов для дезінфекції, дезінсекції та дератизації з урахуванням сучасних чинних вимог та нормативних документів, що дозволить останнім гарантувати випуск безпечних харчових продуктів.
 


Професор Якубчак О.М. також наголосила на великому значенні для Європи участі ГО  в питаннях визнання, постійного поліпшення, підготовки настанов щодо контролю дезінфекції, дезінфекції, дератизації.

Взаємодія між представниками організацій та установ різних напрямів та галузей знань сприятиме підвищенню ефективності та якості наукових досліджень, підготовки фахівців, а також визначенню пріоритетних аспектів взаємовигідного співробітництва закладів вищої освіти, установ та організацій.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook