УЧИТЕЛЬ ДОБРА І КРАСИ

28 вересня 2018 року

IMG 4642

28 вересня 2018 року виповнюється 100 років від дня народження видатного педагога сучасності, вченого, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського, який був непересічною творчою особистістю й увійшов у пантеон відомих постатей України.IMG 4604

 Усе життя він присвятив вихованню дітей. У своїй роботі Василь Сухомлинський завжди сповідував навчання без примусу, виховання без покарань, співпрацю дітей та дорослих. На відзначення цієї дати у читальному залі бібліотеки відбулась тематична година «Людина починається з добра»  з участю груп ОФП-11М та ЕкЕо-11М.

IMG 4608IMG 4611IMG 4614IMG 4610

 Тему філософського підходу до виховання підростаючого покоління, її багатоплановість, глибину і сучасність  розкрила   викладач, керівник Школи молодого педагога Олександра Бойко.   Вона звернула увагу присутніх на те, що в  своїх працях він постійно звертається до майбутнього й веде з ним діалог, тому  ми і сьогодні  маємо змогу черпати нові ідеї,  впроваджуючи  їх у життя.

IMG 4628IMG 4635IMG 4618

 Викладач української мови та літератури Ганна П’єнтак   у своєму виступі зазначила, що найкращим виразником складних морально-етичних ідей В. Сухомлинський вважав художнє слово. У його творах розкриваються смисли найважливіших духовних скарбів людства: любов до матері, цінування життя, зв’язок із своїм родоводом, Батьківщиною, любов до рідної мови, природи тощо.

З літературною спадщиною Василя Сухомлинського ознайомила присутніх завідувач бібліотеки Ольга Михайлишин.

На завершення практичний психолог  Василь Лещук  підкреслив, що кожне покоління по новому сприймає В. Сухомлинського, знаходить цінні дороговкази для навчання і виховання. Думки Василя Сухомлинського, ще довгий час не втрачатимуть актуальності,  його гуманістична педагогіка залишатиметься актуальною для  прийдешніх поколінь, а в його книгах  ми знайдемо чимало відповідей на запитання, які турбують нас і в епоху освітніх змін.

Наш виховний захід більш ширше ознайомив присутніх з життям і творчістю В.О Сухомлинського; допоміг усвідомити, які чесноти потрібно мати в серці; як розвивати вміння аналізувати свої вчинки та вчинки інших; виховувати вміння пробачати та бути чуйним один до одного.

Вдало доповнила захід  книжкова виставка «В.Сухомлинський – учитель добра і краси»

Тетяня Малопінська,
бібліотекар
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook