Практична екопсихологія для майбутніх психологів НУБіП

26 вересня 2018 року

           Світ сучасного студента наповнений новітніми технологіями, він призвичаївся до різноманітних механізмів, звичним для нього стало урбаністичне оточення, тому часто природа постає для нього лише тлом буденної діяльності. У цьому вирі оновлень, постійної динаміки, зростаючої швидкості досить складно йому вберегти в собі Людину – індивідуальність, життя якої визначається злагодженим співіснуванням з довкіллям. Європейська спільнота давно вже усвідомила значущість розвитку особистості в гармонії з природою, тому екологічні цінності стають невід’ємним компонентом культури європейця.

 

Студенти НУБіП України не відстають від своїх іноземних однолітків. Вони прагнуть розширювати власний світогляд, осягати світ як складну систему взаємодії та взаємозбагачення людини та природи. Прикладом цього є екскурсія до Анатомічного музею НУБіП України. Майбутніх психологів радо вітало науково-педагогічні працівники кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. академіка В.Г. Касяненка. Доцент Вікторія Вікторівна Лісова ознайомила відвідувачів із галереями кафедри. Із гордістю розповіла, що їх оформлення – роботи студентів-ветеринарів. Майбутні психологи відразу відзначили: розписи стін наповнені любов’ю до тварин, а їх творці – креативні особистості.

 

Студенти спочатку з острахом, а потім із затамуванням подиху слухали розповідь професора Миколи Михайловича Стегнея про історію колекції, унікальні технології створення експонатів, автором яких є завідувач кафедри Олег Петрович Мельник.

        Діалог науковців-ветеринарів та студентів психологів дав змогу усвідомити молодшому поколінню те, наскільки крихким є все живе: і рослини, і тварини, і сама людина. Майбутні психологи збагнули – людина не втрачає себе, дбаючи про збереження первозданності та різноманітності природи.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook