Аспіранти університету на 15 щорічній зустрічі YЕS: «Майбутнє покоління всього»

26 вересня 2018 року

      У Києві в Мистецькому Арсеналі нещодавно відбулася 15-та Щорічна Ялтинська Європейська Стратегія (YES).

     Аспірантам Національного університету біоресурсів і природокористування України поталанило бути відібраним до участі у заході. Я ж відвідав форум регіональних державних службовців під час Щорічних зустрічей YES.
     Моїми колегами під час форуму стали високо вмотивовані молоді активісти та державні службовці з усієї України, які зробили великий крок уперед на шляху до успішного втілення реформ.

     Дискусії фокусувалися на майбутньому: smart спеціалізація регіонального розвитку, глобальна економіка майбутнього, Північний потік2: безпекові питання для ЄС та України, цифрове суспільство та держава майбутнього, обговорення американсько-російських відносин, антисемітизм в Україні: російська дезінформація та місцева реальність, розвиток демократії, прозорості та верховенства права в часи нових загроз, розвиток світової технологічної екосистеми, майбутнє Європейської інтеграції, зміцнення Європи: зміцнення зовнішніх кордонів, майбутня Україна. Важливою подією під час YES стало створення Робочої групи для запобігання зовнішньому втручанню в українські вибори. До складу робочої групи увійдуть експерти з кібербезпеки, а також боротьби із дезінформацією та гібридними спробами ведення війни в Україні, Західній Європі та США. Вони здійснюватимуть моніторинг спроб втручання та сповіщатимуть уряд та громадськість про загрози у разі виявлення фактів зовнішнього впливу.

     Крім спілкування у форматі панелей учасники форуму мали можливість поспілкуватися «за кавою» з провідними політиками, дипломатами, бізнесменами, науковцями, журналістами, експертами. Мені вдалося задати питання у неформальній атмосфері Мистецького Арсеналу до: керівника спеціальної антикорупційної прокуратури, віце-прем`єр-міністру, міністру регіонального розвитку, народним депутатам України, громадським діячам та іншим учасникам.

    Мої питання до провідних українських політиків стосувались як конкретно розвитку рідного міста Прилуки, так і розвитку місцевого самоврядування в цілому, економічної децентралізації, реформи кадрової політики на місцевому рівні, а також питання розвитку науки в Україні. Навіть вдалося записати декілька інтерв`ю з політиками та громадськими активістами, які будуть опубліковані пізніше у форматі відеоблогів.
     В рамках 15-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії на тему «Майбутнє покоління всього» були представлені роботи провідних художників сучасності, серед яких Андреас Гурскі, Марк Квінн, Мартінн Кобе, Маріко Морі, Такаші Муракамі та інші.
     Мене найбільш вразила робота Маріко Морі «Wave UFO», як символ майбутнього. Вона демонструє світ, зв’язки у якому сягають далеко за його осяжні межі, та людей, пов’язаних один з одним. У свої роботі Морі заглядає у всесвіт людської духовності. Сама робота UFO - це інтерактивна інсталяція НЛО, яка вміщує до трьох людей. Я перевірив роботу інсталяції на собі, увійшовши в космічний корабель, почув звуки і побачив образи, які є проекцією моєї мозкової активності, що зачитувалося і аналізувалося під час перебування всередині НЛО.

     Для мене три дні роботи YES минули досить швидко, адже події, що супроводжували були змістовними, а спілкування з учасниками були надзвичайно насиченими. Учасники отримали чудову можливість отримати передовий міжнародний досвід, дізнатися про найкращі світові практики, а також розвинути стратегічне та лідерське бачення.

Дмитро Третяченко,
аспірант факультету землевпорядкування

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook