День поля – джерело нових знань для навчальної роботи

29 вересня 2018 року

     Український клуб аграрного бізнесу двадцятого вересня в Бориспільському районі проводив на полях господарства Агро-регіон практичну демонстрацію дії різних знарядь обробітку ґрунту зарубіжних і вітчизняних виробників.

Лінійка знарядь для обробітку грунту
     Для оцінки якості їх роботи була створена група експертів з науковців та виробничників, до складу якої були запрошені співробітники кафедри землеробства та гербології професор Олексій Цюк і доцент Микола Косолап. Для участі у виконанні цієї роботи були залучені студенти-дипломники кафедри землеробства та гербології – Владислав Гайдук та Андрій Савченко.
     Під час аудиторної частини дня поля учасники делегації кафедри прослухали цікаві доповіді з результатів практичної перевірки різних елементів системи точного землеробства в господарствах України. Цікавою була демонстрація дронів різної конструкції для дистанційного моніторингу стану полів.
     Перед початком демонстрації роботи знарядь обробітку ґрунту учасники семінару оцінили стан посіву кукурудзи проведений 17 травня сівалкою за різної швидкості руху.
     Місцем проведення обробітку ґрунту було обрано поле після збирання кукурудзи з великою кількістю післяжнивних решток.

     На демонстраційному полі були представлені наступні знаряддя:

  1. Дискові борони – UFO 600, HorschjokerHD, Дукат Gold 8, QuivogneApvrs 810, Chellenger, та Rubin 12.
  2. Диско-лапові культиватори – Performer 4M, Max- Chisel MC 5111, Ceus-6000-2TX, Krause Landsaver 4810, Ecolo Tiger 875.
  3. Глибокорозпушувачі – GuivogneSSDXL 7\300, Гульден 4, GRS 4.
  4. Плуги – Mirco 7+1, Dragon-8, Servo 45 S Plus, Hektor та Diamant 16.

     Крім цього поза конкурсом були представлені два знаряддя американського і французького виробництва для технології Strip-till і одне знаряддя – культиватор вертикального обробітку ґрунту.

За час роботи викладачів в якості експертів були отримані цікаві фактичні показники якості виконання обробітку ґрунту різними знаряддями, що будуть використані у навчальній роботі.

Микола Косолап, Микола Іванюк,
доценти кафедри землеробства та гербології
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook