Розповідь Поліщука В.М., про подорож до Франції (частина 2)

21 вересня 2018, 17:48

Нинішній Гренобль об’єднує в собі чотири міста із власними меріями, в одному із яких, Saint-Martin-d’Heres, ми і жили. Від Saint-Martin-d’Heres до історичного центру Гренобля курсують автобуси, трамваї. Також можна доїхати на велосипеді за 15 хв.

 

Вид на Saint-Martin-d’Heres із вікон нашого житла

 

Квартал дерев'яних будинків в Saint-Martin-d’Heres

Типовий Saint-Martin-d’Heres

 В Saint-Martin-d’Heres розташований Гренобльський університет, який було засновано ще 1339 року, це був один з найстаріших університетів країни. 1970 року в ході реорганізації вищої освіти університет було розділено на три автономних заклади:: Університет Жозефа Фур'є (Université Joseph Fourier - UJF)(фізика, математика, медицина), іноді ще називається «Гренобль-1» за старою номенклатурою, входить до п'ятірки провідних Університетів Франції з 2005 р., Університет П'єра Мендеса (Université Pierre Mendès France - UPMF) або «Гренобль-2» (економіка і управління), Університет Стендаля (Université Stendhal), він же «Гренобль-3» (гуманітарні науки). В даний час вони знову об’єднані в один університет. Також в Греноблі функціонує Національний Політехнічний Інститут Гренобля (Institut National Polytechnique de Grenoble - INPG) (інженерія, інформатика, прикладна фізика і математика).

Бульвар в Saint-Martin-d’Heres. Кидаються в очі чудернацько підстрижені дерева

 Крім Бастілії, Гренобль захищали ще три форти, які розміщені на вершинах оточуючих гір.

 

Вид на Гренобль із Фора святого Ейнарда. За вигином річки Ізер розміщене студентське містечко університетів, далі - Saint-Martin-d’Heres. Перед річкою – сам Гренобль.

Форт святого Ейнарда

Форт святого Ейнарда

Інший форт, який входив до системи оборони Гренобля.

 

Кінець частини 2.

 

 

доц. В.Поліщук

доц. М.Мотрич

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook