Вивчення практичних аспектів реалізації вимог гігієни на молочному комплексі ВАТ «Терезине»
З метою закріпилення знань, здобутих під час вивчення дисциплін «Гігієна молока і молочних продуктів», «Гігієна первинної переробки продуктів тваринництва», «Гігієна продуктів тваринного походження» та «Гігієна рослинних харчових продуктів», студенти 1 року навчання ОС «Магістр» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» 20.09.2018 р. мали змогу здійснити практичну підготовку на базі ВАТ «Терезине».
Виїзне заняття проведено згідно наказу проректора з навчальної і виховної роботи № 1648 «С» від 11.09.2018 р.
В супроводі ветеринарного лікаря та зоотехніка ВАТ «Терезине» студенти дослідили технічні можливості молочних ферм, а саме роботу доїльного залу (паралель), доїльних роботів, систему контролю годівлі, здоров'я корів та їх фізіологічного циклу.
Крім того, студенти оцінили рівень забезпечення благополуччя корів і телят, а також соціально-економічні аспекти роботи ферми.
Окремі роз’яснення викладачів – проф. Шевченко Л.В., доц. Тютюна А.І., доц. Таран Т.В. та ас. Кондрасій Л.А., допомогли студентам сформувати висновки щодо значення молочної ферми в харчовому ланцюзі та оформити матеріали практичного заняття.
Викладацький та студентський колектив щиро вдячний керівництву ВАТ «Терезине» за допомогу в проведенні практичного заняття та підвищення рівня професійності.
Людмила Кондрасій