Спортсмени гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Олександра і В`ячеслав Пархоменко - призери чемпіонату України зі спортивного орієнтування на велосипедах

17 вересня 2018 року

Срібні медалі у багатоборстві на чемпіонаті України (багатоборство та на окремих дистанціях) зі спортивного орієнтування вибороли майстри спорту України Олександра Пархоменко, аспірант гуманітарно-педагогічного факультету і В`ячеслав Пархоменко старший викладач кафедри фізичного виховання, тренер секції університету зі спортивного орієнтування.

На цих трьох дистанціях також розігрувалися 7-9 етапи Кубку України і визначався переможець Кубку за підсумком року. Змагання проходили в Києві на території парку «Дружби народів» по піщаних дюнах в зоні відпочинку вздовж лівого берега Дніпра. Регламент змагань: Регламент чемпіонату України з орієнтування на велосипедах 14-17.09.2018 м. Київ.

15 вересня у суботу спортсмени змагались на двох дистанціях: об 11 годині стартували на дистанції спринту, а вже о 14 годині – на середній дистанції. Карти змагань:

На дистанції Олександра Пархоменко:

Олександра виступала в елітній групі серед жінок (група Ж21 Е). Дистанцію спринту проїхала з четвертим результатом витративши декілька хвилин шукаючи контрольний пункт (КП), який судді встановили на іншій доріжці ніж надруковано на карті, проте вже на другій дистанції зуміла показати другий результат програвши тільки лідеру українського орієнтування на велосипедах киянці Кристині Стрижак 1 хвилину 50 секунд, хоча могла і поборотися за перемогу на цій дистанції якщо б вистачило рішучості подолати невелику річку вбрід з велосипедом у руках …. Проте цим і цікаві змагання зі спортивного орієнтування – ніколи наперед не знаєш на якому варіанті руху втратиш час, а на якому виграєш. Лише після фінішу, завдяки електронній відмітці, учасники отримують аркуш паперу з надрукованим часом знаходження кожного КП, часом подолання відстаней між КП і середньою швидкістю руху на кожному відрізку траси. Спортсмени аналізують проходження кожного відрізку між КП на дистанції, порівнюючи свій час з найкращим часом суперників і визначають найшвидший варіант руху.

16 вересня у неділю на довгій дистанції Олександра знову посіла 2 місце і в підсумку виборола 2 місце на чемпіонаті України в багатоборстві, а за підсумками Кубку України 2018 року зайняли третю сходинку:

В’ячеслав Пархоменко виступав у групі чоловіків Ч55, переміг на першій дистанції спринту, зайняв два других місця на середній і довгій дистанціях і у підсумку набрав однакову суму балів за три дистанції змагань з чернівчанином Іваном Тумаком. У такому випадку, за правилами змагань, судді віддають вище місце спортсмену, який має меншу суму часу долання усіх трьох дистанцій. Саме за цим показником переможцем групи став Іван Тумак.

В змаганнях з орієнтування на велосипедах, як і орієнтування на лижах результат спортсмена дуже залежить від якісного спортивного інвентарю. Так Іван продав легковий власний автомобіль «Запорожець», додав ще 100 доларів і купив велосипед на якому і виграв змагання.

На останньому КП довгої дистанції відмічається В`ячеслав Пархоменко:

Взяти участь у цих змагання бажали й інші студенти секції спортивного орієнтування НУБіП України, проте тренеру секції важко забезпечити бажаючих студентів спортивним інвентарем: спортивний велосипед, велошолом, спеціальний планшет для кріплення карти, чип для електронної відмітки, спортивний компас і ще сплатити 250 грн. заявочного внеску за участь у змаганнях кожного спортсмена.

Більше інформації про змагання зі спортивного орієнтування розміщено на сайті федерації спортивного орієнтування міста Києва: http://kiev-orient.at.ua/ та сайті Федерації спортивного орієнтування України: [email protected]

Вітаємо спортсменів і бажаємо успіхів на наступних стартах, які вже не за горами, 22-23 вересня в Київській області спортсмени візьмуть участь у кубку України, всеукраїнських змаганнях «Меморіал Пилипенка М.К.» зі спортивної радіопеленгації.

 

В`ячеслав Пархоменко,

старший викладач кафедри фізичного виховання,

тренер секції спортивного орієнтування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook