КАФЕДРА ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ТРОПІЧНОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ АКТИВНО ПРОВОДИТЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНУ РОБОТУ

14 вересня 2018 року

Згідно розпорядження ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України С. М. Ніколаєнка та декана факультету ветеринарної медицини М. І. Цвіліховського «Про проведення профорієнтаційної роботи у 2018-2019 навчальному році», 13 вересня 2018 року доцентами кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Оленою Семенко, Мариною Галат та Іриною Пашкевич, а також завідувачем навчальної лабораторії кафедри Інною Береговець було проведено профорієнтаційну роботу серед учнів 2 класів гімназії № 179 м. Києва.

Школярам в навчальній аудиторії було презентовано макро- і мікропрепарати з колекції кафедри паразитології та тропічної ветеринарії. Упродовж спілкування викладачі ознайомили учнів з найбільш небезпечними паразитарними хворобами тварин та людини. Було акцентовано, що основним у профілактиці здоров’я тварин і людини є проведення дегельмінтизації та дотримання правил особистої гігієни. Наголошувалося, що паразити здатні поселятися в організмі людини і проникати у різні тканини, внутрішні органи та спричиняти зміни і порушення їх функцій.

Упродовж заняття учні з цікавістю розглядали препарати гельмінтів, кліщів та комах. У ході спілкування було з’ясовано, що більшість школярів мають своїх домашніх улюбленців, а саме собак та котів.

Школярі проявили неабиякий інтерес до різноманітних личинок комах, паразитичних червів та їх проміжних хазяїв. Також задавали питання стосовно препаратів та їх форм для лікування тварин і людини.
В цілому професійно-орієнтаційна робота з учнями 2 класів гімназії № 179 м. Києва пройшла у дружній атмосфері. Учні проявляли зацікавленість щодо професії ветеринарного лікаря.
 

Наталія Сорока,
доктор ветеринарних наук, професор,
завідувач кафедри паразитології та
тропічної ветеринарії НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook