УКРАЇНСЬКО-БІЛОРУСЬКА НАУКОВА СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМ. АКАД. М. Ф. ГУЛОГО НАБИРАЄ ОБЕРТІВ

10 вересня 2018 року

Наприкінці літа, 23–24 серпня 2018 р., делегація нашого університету у складі професорів кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, академіків АН ВО України, лауреатів премії ім. С. З. Ґжицького, доктора ветеринарних наук Валентина Карповського та доктора сільськогосподарських наук Віктора Трокоза взяла участь у ХХV Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи розвитку свинарства», яка відбулася в НПЦ НАН Білорусі з тваринництва (м. Жодіно). Ця установа – єдиний в Республіці Білорусь науковий центр, який здійснює дослідження в галузі селекції відтворення, технології утримання та ефективних раціонів годівлі сільськогосподарських тварин.


Проф. В. Карповський і В. Трокоз серед учасників конференції

На відкритті з вітальним словом до присутніх звернувся генеральний директор Центру Микола Попков. У своєму виступі він розповів в цілому про ситуацію в тваринництві республіки і тих напрямках, які сьогодні є стратегічними і визначальними.
На пленарних засіданнях конференції значний інтерес учасників викликали доповіді наших вчених: «Ефективність застосування нанопрепаратів мікроелементів для корекції активності антиоксидантного захисту у свиней різних типів вищої нервової діяльності», яку виголосив проф. В. Карповський, та доповідь проф. В. Трокоза «Динаміка показників системи лактат-піруват у свиней різних типів вищої нервової діяльності за технологічного подразнення». Високий науковий рівень досліджень із використанням новітніх речовин та методик фізіологічних експериментів дуже зацікавив присутніх, які задавали багато запитань доповідачам та брали активну участь у науковій дискусії.

У залі засідань конференції



Доповідає проф. В. Карповський

Наукові досягнення та авторитет наших учених були високо оцінені й колективом НПЦ НАН Білорусі з тваринництва, який обрав професорів В. Карповського та В. Трокоза до складу редакційної колегії видавництва цієї наукової установи.


Наказ про створення редколегії видавництва Центру

Надзвичайно приємно, що підсумком візиту до Білорусі стало ще й формування наукового проекту «Нейро-вісцеральні механізми впливу новітніх наноаквахелатів біогенних елементів на формування продуктивності та резистентності тварин», який буде подано на сьомий спільний конкурс (Ф-85) науково-дослідних проектів Державного фонду фундаментальних досліджень і Білоруського республіканського фонду фундаментальних досліджень (2019–2020 рр.). Науковий керівник: доктор сільськогосподарських наук, професор В. Трокоз.

Професори В. Карповський, В. Трокоз і М. Брошков обговорюють наукові проблеми тваринництва із завідувачем лабораторії годівлі та фізіології живлення Центру, професором В. Радчиковим (ліворуч)

Цікавою була і культурна програма конференції, зокрема екскурсія до Національної бібліотеки Білорусі (м. Мінськ).


Під час екскурсії до Національної бібліотеки Білорусі

Зазначимо, що такі конференції об'єднують вчених різних країн і, звичайно, сприяють розвитку технологічних процесів, підвищенню продуктивності тварин, зниженню витрат. Ця зустріч послужить ще одним кроком у розвитку галузі тваринництва.

Проф. В. Трокоз

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook